miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareCea mai tare edițe a „Festivalului Muzicii de Stradă”

Cea mai tare edițe a „Festivalului Muzicii de Stradă”

Străzile orașului au fost pline cu artiști și muzicieni de stradă de pe plan național și internațional,pe parcursul e trei zile de petrecere la „Festivalul Muzicii de Stradă”.
Sătmărenii s-au putut delecta cu peste 70 de concerte și showuri în cele 5 locații special amenajate.
”Sfântă treime” care a fost introdusă în 2017, și a oferit anul acesta sătmărenilor o experiență totală de festival: street music + street art + street food, rețeta magică prin care sătmărenii s-au putut delecta la festival.
Scenă pe apă, Someș
Primul concert pe Someș a debutat vineri însă până la sfârșitul primei zile de festival, nu mai puțin de 6 au misiunea de a încinge atmosfera pe cea mai tare scenă de la Street Music Festival 2018.
Imediat după startul festivalului sătmărenii s-au adunat în număr foarte mare în centrul municipiului Satu Mare. Organizarea este la cel mai înalt nivel, totul este curat și bine așezat la locul lui.
Pian în trafic, promovare inedită
Festivalul Muzicii de Stradă a fost promovat în cel mai original mod posibil în municipiul Satu Mare. Un artist s-a plimbat cu pianul pe străzile orașului, stârnit zâmbete și admirație pe fețele trecătorilor.
Muzica stradală s-a auzit de pe 5 scene: scena Compas – în platoul de evenimente Corneliu Coposu, scena Dräxlmaier – în mijlocul Pieței Libertății, scena Transpink – pe pasajul Corneliu Coposu. Locul de întâlnire al artiștilor a fost în RedHat Yard, iar scena Ecomatrix, pe Someș!
Printre artiști, s-au numărat muzicieni, jongleri și magicieni, trupe din România și bineînțeles, tinerii talenți din Satu Mare. Ca în fiecare an, s-a derulat un concurs internațional printre artiștii prezenți. Premiul total al concursului a fost de 4.000 de euro.
Ideea de Streetmusic goes international dă loc muzicienilor din toată lumea să transforme festivalul într-unul deosebit, marcând orașul gazdă în rândul festivalurilor muzicale de stradă. Cu acest prilej din ce în ce mai mulți vizitatori străini ajung la Satu Mare.
Evenimentul în sine crește de la an la an, în idei, locații, programe speciale. Organizatori și voluntari de toate vârstele muncesc împreună pentru oraș, pentru comunitate. Anul acesta s-au îmbinat și alte categorii street: streetfood iar întreg orașul va fi cuprins de fenomenul streetart. Aceste trei elemente alcătuiesc Treimea Străzii.

G.A

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente