Acasă Locale Internationale Cel mai bogat om de afaceri polonez a murit

Cel mai bogat om de afaceri polonez a murit

Jan Kulczyk

Cel mai bogat om de afaceri din Polonia, Jan Kulczyk, care deținea afaceri și în județul Satu Mare, a murit în noaptea de marți, 28, spre azi, 29 iulie, în urma unor complicații apărute în cursul operației la care a fost supus. Kulczyk avea 65 de ani și o avere estimată la aproximativ 4 miliarde de dolari.

Jan Kulczyk avea afaceri și în județul Satu Mare. Este vorba despre Serinus Energy, o firmă de exploatare a petrolului și a gazelor naturale care deține o concesiune în județul nostru. Totodată, Kulczyk deținea și Ciech Soda România (foste Uzine Sodice Govora), unde fabrica sodă calcinată.

Vă reamintim că în luna aprilie 2015, Serinus Energy, proprietarul companiei petroliere Winstar Satu Mare, a anunțat că ar putea începe exploatarea la sonda Moftinu-1001, după ce în urma forării s-a identificat un zăcământ de gaze de aproximativ 481,4 milioane de metri cubi.

În cursul ultimului trimestru din 2014, Serinus a forat și finalizat două sonde în Satu Mare. Este vorba despre Moftinu-1001 și Moftinu-1002bis.

Mai trebuie spus că pe lângă perimetrul din Satu Mare, Serinus Energy are activități de explorare și producție în Ucraina, Tunisia, Brunei și Siria.

Jan Kulczyk lasă în urma sa doi copii din prima căsnicie, Dominika și Sebastian. Sebastian a supravegheat afacerile familiei încă de la sfârșitul lui 2013 când a preluat poziția de director executiv al Kulczyk Investments, care reunește principalele active Kulczyk.

- Advertisment -

Cele mai populare

Remedii naturiste pentru un sistem imunitar de fier.

Principala armă pe care o avem în lupta cu răceala, tusea si gripa este propriul nostru sistem imunitar și suntem sfătuiți deseori...

Luptă pentru viață la doar doi ani.Ajutorul tău,poate schimba viața ei.

Ines s-a născut prematur, la 24 -25 săptămâni de sarcină, având la naștere o greutate de doar 480 grame. Medicii au declarat-o...

Amenzi pentru nepurtarea măștii în exterior.Sunt neconstituționale!

Avocat Diana Ivanovici-Șoșoacă: Hotararea nr. 856 din 14 octombrie 2020-privind prelungirea stării de alertă, care face trimitere la Legea...

Cel mai mare cost al poluării este înregistrat în București

România înregistrează cel mai mare cost mediu al poluării pentru sănătate din Europa, cu 30% peste media europeană, iar Bucureștiul este orașul...

Comentarii recente