Acasă Locale Stiri Satu Mare Cel mai vechi laptop din lume este de vânzare în Satu Mare...

Cel mai vechi laptop din lume este de vânzare în Satu Mare

Un exemplar al primului laptop din lume, Epson HX-20, inventat în 1981 și care a fost pus pe piață în 1983, este deținut de un profesor din Satu Mare.

Pasionat de electronică, profesorul Iosif Bondici a primit laptopul în urmă cu cinci ani, de la fiul său, care i l-a adus din Italia.

Acum, Bondici vrea să-l vândă, iar cu banii obținuți să-și cumpere un laptop nou. Prețul cerut de profesor pentru cel mai vechi laptop din lume este de 500 de euro.

Calculatorul, de dimensiunea unei coli A4, cântărește 1,6 kilograme și este în stare de funcționare, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Cu un display LCD de 120×30 pixeli, primul laptop din lume are  o tastatura full-transit cu 68 de taste, baterii reîncărcabile Ni-Cd și 16 KB memorie RAM, cu posibilitate de upgradare la 32 KB.

”Am fost sunat de mai multe persoane din țară, dar încă nu am găsit un cumpărător. Le spun la toți din start că prețul nu e negociabil, nu-l dau numai ca să scap de el. Mai ales că este mai valoros cu cât trece timpul”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente