joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocaleCele trei profesoare au ajuns din Turcia, înapoi în Satu Mare

Cele trei profesoare au ajuns din Turcia, înapoi în Satu Mare

Sătmărencele aflate în Turcia în timpul cutremurului, au ajuns în siguranță acasă. Este vorba despre cele trei profesoare: Erika Czumbil, Rebekka Irime și Holzli Iulia care se aflau în orașul Adana, reprezentând țara noastră în cadrul unui proiect educațional, „Waterguards- Erasmus”.

„- Acasă! Suntem acasă!” – au fost primele lor cuvinte după ce salvatorii sătmăreni le-au coborât din mașină.

„- Hotelul nostru a rămas ca prin minune în picioare. Când a început totul nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo.” – a povestit prof. Iulia Holzli pompierilor sătmăreni.

Una dintre aeronavele Forțelor Aeriene Române, care a transportat echipa de salvatori RO-USAR, le-a îmbarcat pe cele 3 profesoare la întoarcere, aterizând în siguranță aseară, pe aeroportul Otopeni.

Pompierii bucureșteni le-au dus mai departe, oprindu-se la Brașov, care le-au condus până în localitatea Nădășel, de unde profesoarele au fost preluate de către pompierii sătmăreni.

„- O comunicare impecabilă, o politețe desăvârșită, ne-am simțit realmente în mâinile unor salvatori! Mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru a ne aduce într-un timp atât de scurt din nou acasă.”

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, mulțumește tuturor colegilor la nivel țară, care au făcut o punte de salvare pentru cele trei profesoare sătmărence”, mai transmite ISU Satu Mare.

Sursa: ISU Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente