marți, februarie 27, 2024
AcasăEconomico-socialSătmăreni, printre românii aduși din Turcia de MApN

Sătmăreni, printre românii aduși din Turcia de MApN

Opt cetăţeni români, printre care s-au aflat și sătmăreni, au fost aduşi acasă noaptea trecută, din Turcia, cu un zbor umanitar al MApN. Potrivit datelor transmise de Ministerul Afacerilor Externe, cei opt cetăţeni – cinci studenţi şi trei cadre didactice – se aflau în Adana şi au solicitat să fie repatriaţi. La bordul aeronavei s-au aflat şi doi cetăţeni polonezi, care au fost cazaţi la un hotel din Bucureşti.

“Au ajuns la acest moment opt cetăţeni români din diferite locaţii, Satu Mare, Iaşi, Dolj şi doi cetăţeni polonezi. Noi mergem pe ce ni se solicită. La acest moment am trimis exact ce s-a solicitat. Dacă vor fi solicitări suplimentare, vor fi analizate şi ce este în conformitate, cu ce ni se solicită acolo, noi îl trimitem”, a spus Raed Arafat – şeful DSU.

Amintim că trei aeronave ale Forțelor Aeriene Române au fost trimise ieri in misiune pentru a transporta personalul și echipamentele destinate acordării sprijinului umanitar în Turcia, în urma cutremurului major care a lovit ieri această țară.

În funcție de situația concretă, Forțele Aeriene Române vor fi în măsură să aducă în țară și alți cetățeni care solicită evacuarea din zona afectată de seismul devastator care a lovit Turcia.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente