vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareCentrul vechi va fi modernizat. Se va închide circulația rutieră

Centrul vechi va fi modernizat. Se va închide circulația rutieră

Centrul Vechi din municipiul Satu Mare va fi modernizat, circulația rutieră urmând să fie închisă în acea zonă.

Traseul pietonal și velo din Centrul Vechi al municipiului Satu Mare va fi extins și modernizat. Proiectul, în valoare de 4.5 milioane euro, a fost aprobat de consilierii locali, în cursul ședinței de astăzi.

Proiectanții lucrează de mai bine de un an la acest proiect. Potrivit primarului, Kereskenyi Gabor, din 2.000 de feedbackuri, ce aveau în vedere acest proiect, 93% au fost pozitive.

”Este ultimul tren în ceea ce privește atragerea de fonduri europene, iar la materializarea proiectului vom putea fi mândri că avem un centru de oraș așa cum se cuvine”, spune primarul municipiului Satu Mare.

Proiectul nu a trecut de votul consilierilor până când nu s-a consumat un schimb de replici între aceștia.

Consilierul Ciprian Crăciun a spus că sunt probleme la proiect și că, odată cu închiderea Centrului Vechi, vor fi probleme cu traficul rutier. În replică, Maskulik Csaba i-a spus că induce lumea în eroare cu astfel de acuzații, acuzându-l pe acesta că nu a citit documentația, spunând, totodată, că Ciprian Crăciun ar fi putut depunde observații, însă nu a făcut-o.

Pe de altă parte, consilierul Mihai Huzău a spus că este un proiect important, însă va produce un disconfort, și cine își va asuma această responsabilitate?! De asemenea, Robert Pugner a spus că va fi o adevărată provocare pentru primărie în ceea ce privește traficul rutier și parcările.

Primarul le-a răspuns că unii consilieri parcă nu ar fi mers mai departe de Vetiș sau Oar, de vreme ce peste tot centrul istoric este închis. De asemenea, Kerskenyi a spus că proiectul nu este 100% perfect, însă își asumă tot disconfortul, și are în vedere construirea a două parcări etajate în spatele magazinului Someșul și pe strada Kogălniceanu.

Cel ce a întrerupt discuțiile a fost consilierul Dumitru Fanea, ce a spus că, înainte de toate, ar trebui pregătite străzile pe care se va dirija traficul, supunând, totodată, proiectul la vot. Astfel, proiectul a fost votat de către consilieri, cu excepția consilerului Ciprian Crăciun, se s-a abținut de la vot.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente