vineri, mai 24, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareCFR a încheiat în primul semestru modernizarea a șase gări, proiecte de...

CFR a încheiat în primul semestru modernizarea a șase gări, proiecte de 120 mil. lei cu finanțare UE

CFR SA a finalizat în primul semestru modernizarea a gărilor Slatina, Reșița Sud, Zalău, Bistrița Nord, Giurgiu Oraș și Botoșani, proiecte finanțate cu fonduri europene, a căror valoare contractuală totală se ridică la 119,3 lei milioane lei.

Proiectul de modernizare a stațiilor de cale ferată este derulat prin Programul Operațional Sectorial Transport 2007-2013, cu finanțare asigurată în proporție de 85% de la Comisia Europeană și 15% de la bugetul de stat.

„Lucrările de modernizare a stațiilor de cale ferată pornesc de la schimbarea fațadei clădirilor, continuă cu modificarea circuitului în interiorul clădirilor și se extind până la redimensionarea perimetrului exterior al gărilor pentru a asigura confortul, siguranță și fluiditatea mixului de călători. Prin continuarea acestor proiecte, dorim să transformăm gările într-un spațiu modern și adaptat atât cerințelor pieței, cât și nevoilor clienților noștri, călătorii”, a declarat, într-un comunicat, directorul general al companiei, Macarie Moldovan.

CFR SA a finalizat și recepționat în perioada 2013 – 2014 lucrări de modernizare în 11 stații de cale ferată, valoarea totală a contractelor fiind de 239,6 milioane lei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente