joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocaleCinci membri ai Asociației Multisalva sprijină autoritățile maghiare confruntate cu pericolul inundațiilor...

Cinci membri ai Asociației Multisalva sprijină autoritățile maghiare confruntate cu pericolul inundațiilor

salvamontConfruntate cu pericolul producerii unor inundații datorită nivelului foarte ridicat al Dunării, autoritățile maghiare au cerut sprijin și din partea Consiliului Județean Satu Mare. Sprijinul a fost solicitat prin intermediul Asociația Felső – Tiszavidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület din Mateszalka și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență din țara vecină.

O echipă de cinci persoane a Asociației Multisalva a plecat ieri spre Budapesta pentru a se alătura eforturilor autorităților maghiare care s-au mobilizat pentru a preveni eventuale dezastre provocate de inundații. Salvamontiștii sătmăreni sunt dotați cu bărci, echipament de scufundare și aparate ușoare de zbor cu care vor supraveghea din aer zonele aflate în pericol.

Multisalva Satu Mare și Asociația Felső – Tiszavidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület au derulat în comun proiectul proiectul „Sistem de salvare dezvoltat în zona transfrontalieră”, prin care s-au pregătit pentru intervenții în situații de urgență.

În Ungaria, a fost deja decretată stare de urgență: hidrologii estimează că Dunărea va atinge cel mai mare nivel din ultima jumătate de secol și amenință să inunde Budapesta.  Autoritățile de la Budapesta s-au mobilizat pentru a preveni eventuale dezastre provocate de inundații. Guvernul maghiar are pregătit așa-numitul personal anticatastrofă, format din 10 mii de persoane, 8 mii de militari și 3.600 de polițiști. Potrivit specialiștilor, nivelul apelor Dunării ar urma să crească cu peste 8 metri jumătate, depășind astfel recordul atins în 2002. Nivelul maxim se va atinge în cursul zilei de luni, dar drumurile de-a lungul Dunării, pe o distanță de aproximativ 50 de kilometri nord de Budapesta, ar putea fi inundate chiar de astăzi. Autoritățile spun însă că nu vor fi localități izolate, deoarece acestea au mai multe căi de acces.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente