marți, mai 28, 2024
AcasăEconomico-socialDemult era asfaltat Oașul, dacă se taxau minciunile Guvernului Ponta

Demult era asfaltat Oașul, dacă se taxau minciunile Guvernului Ponta

646x404Și anul acesta fiii Țării Oașului se întorc acasă pe drumuri desfundate. Vin în concedii, vin să-și vadă părinții, rudele, să-și ridice casele mai frumoase. Părinții și rudele vor da din umeri și vor spune ca-ntotdeauna: „Păi, la noi nu se schimbă nimic”.

Ce argument ai să-ți oprești acasă copilul, dacă statul n-a fost în stare să refacă nici măcar un drum? Guvernarea USL prezintă același scenariu funest din totdeauna. Aceasta, în ciuda faptului că PDL începuse importante investiții în infrastructura Țării Oașului.

Case cum puține sunt în România, mașini puternice cum rar mai vezi atâtea la un loc și drumuri rupte de neputința de ani de zile a autorităților – drumurile Țării Oașului, drumurile României spre Europa: așa arată Țara Oașului. Este prea departe Țara Oașului de București? Pentru guvernarea PDL cum nu a fost?

USL este un sac fără fund de minciuni și neputințe. Dacă ar fi taxate minciunile Guvernului Ponta, demult era asfaltat Oașul. Iată astăzi cu ce drumuri își primesc oșenii feciorii ce și-au croit o viață mai bună în Europa. Stagnarea modernizării drumurilor naționale, dar și ale celor județene, reprezintă clar neputința Guvernului USL de a continua investițiile din timpul guvernării PDL.

Drumuri naționale aproape impracticabile:

·Livada, Negrești Oaș, Certeze – nefiind cuprins nici măcar în planul de reabilitare pe anul 2013;

·Satu Mare, Tășnad, Supur – necuprins în planul de reabilitare pe anul 2013;

·Satu Mare, Odoreu, Medieș, Apa – transformat peste noapte în drum național de ex-ministrul Ovidiu Silaghi, a fost descopertat în campania electorală și a rămas la fel până în ziua de azi. Oamenii au votat, iar acum înjură norul de praf pe care îl înghit după fiecare mașină. Ce păcăleală. Bravo, domnule deputat Silaghi!

·DN 1C, bifurcația înspre Halmeu – neterminată, plină de gropi;

·DJ 108L Mădăraș-Terebești și DJ 194 Terebești Moftin – cel mai prost drum din România.

Și când te gândești că în plină criză guvernul PDL a realizat modernizarea drumului național Timișoara – Satu Mare fără să se laude. Poate trebuia…

Drumurile județene în paragină

Până acum, în fiecare an, până la sfintele Paști, drumurile județene au fost cel puțin plombate. Va invităm pe câteva drumuri județene din Oaș să vedeți cum arată în luna iunie:

·DJ 109 H (Turț-Bătarci) impracticabil. Gropile au fost astupate pe teritoriul comunei Turț cu savură.

·DJ 109 L (E 81-Turț) asfalt în dezintegrare. Aceasta porțiune nu este cuprinsă în proiectul de modernizare al „autostrăzii Țării Oașului”, modernizare care așteaptă o minune ca să înceapă. Atrag atenția că în Turț primarul este PSD-ist, iar viceprimarul PNL-ist. Nu sunt bani și gata!

·DJ 109 M, pe teritoriul comunei Bătarci.

În timpul guvernării PDL, s-au modernizat drumuri județene (în județul Satu Mare) cu bani alocați prin HG cu destinație specială. Un exemplu este chiar un tronson din comuna Turț, până în Gherța, cu care însă se laudă primarul actual. Impozitele sunt aceleași, s-au inventat noi taxe sau au crescut mult cele vechi. Nici TVA nu a scăzut cum au promis USL-iștii. Și totuși investițiile stagnează. Unde sunt banii?!

Andreea PAUL
Prim-vicepresedinta PDL,
Deputat de Tara Oasului, Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente