marți, decembrie 5, 2023
AcasăSportNationalCinci sportivi care s-au retras prea devreme

Cinci sportivi care s-au retras prea devreme

Va prezentam mai jos cinci mai sportivi care s-au retras prea devreme.

1. Martina Hingis

Elvețianca a intrat în circuitul profesionist la doar 14 ani, impunându-se aproape imediat în lumea tenisului. În 1997, Martina a realizat Marele Șlem, câștigând toate cele mai importante patru turnee ale anului. Avea doar 17 ani. Au urmat alte trei succese de Grand Slam la simplu și, alături de cele nouă pe care le-a strâns la dublu, jucătoarea născută la Kosice avea un viitor măreț în față.

Cu toate acestea, în februarie 2003, la doar 22 de ani, ea a anunțat că renunță la tenis din cauza problemelor medicale. „Vreau să joc tenis doar de plăcere și să mă concentrez asupra studiilor”, spunea atunci Martina, care a mai revenit de două ori pe teren, însă fără a atinge succesul din tinerețe.

2. Bjorn Borg

Un alt nume de legendă al tenisului, suedezul Bjorn Borg a avut și el o carieră mult prea scurtă. A câștigat de cinci ori la rând turneul de la Wimbledon și a bifat șase titluri consecutive la Roland Garros, însă la doar 26 de ani a deis să agațe racheta în cui.

Primul jucător din istorie care a câștigat un milion de dolari într-un singur sezon a fost însurat cu o româncă, Mariana Simionescu – o jucătoare de tenis -, petrecându-și primii ani după retragere într-un stil de viață auto-destructiv. A încercat să revină în tenis, însă de fiecare dată fără succes.

3. Michael Phelps

Cel mai titrat sportiv din toate timpurile s-a retras din activitate anul trecut, după Jocurile Olimpice de la Londra, la doar 27 de ani. Înotătorul american a cucerit 22 de medalii olimpice (18 de aur) și are în palmares și 27 de titluri mondiale.

Michael Phelps deține recordurile mondiale în probele de 100 și 200 de metri fluture și la 400 de metri mixt.

4. Rocky Marciano

Legendarul pugilist american a renunțat la box la doar 32 de ani, vârstă la care mulți dintre boxeri ating maturitatea. În carirea sa, Marciano a câștigat toate cele 49 de meciuri disputate, 43 dintre ele venind înainte de ultimul gong.

Și-a apărat titlul suprem la categoria grea timp de trei ani, fiind unul dintre puținii campioni mondiali care s-a retras neînvins.

5. Michael Jordan

Cel mai cunoscut baschetbalist din istorie s-a retras pentru prima oară din acest sport în 1993, la vârsta de 30 de ani, dorind să practice base-ball-ul. Cum evoluțiile sale din „romb” nu s-au ridicat la nivelul celor de sub panou, Jordan a revenit la Chicago Bulls doi ani mai târziu.

A câștigat șase titluri în NBA, fiind desemnat cel mai bun jucător în toate finalele. De asemenea, Michael Jordan, primul sportiv din istorie care a câștigat un dolar pe secundă, are în palmare și două titluri olimpice și o medie de peste 30 de puncte marcate pe meci.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente