29.8 C
New York City
luni, august 8, 2022
AcasăPoliticaCîțu a demisionat de la șefia Senatului însă nu părăsește partidul

Cîțu a demisionat de la șefia Senatului însă nu părăsește partidul

Florin Cîţu a decis, miercuri, să demisioneze de la şefia Senatului, însă a precizat că nu părăsește Partidul Național Liberal. Acesta și-a depus demisia după ce grupul senatorilor PNL l-a informat că îi retrage sprijinul politic pentru această funcţie. Alina Gorghiu va prelua funcția interimar, scriu jurnaliștii de la Digi24.

În timpul unei declarații de presă, Florin Cîțu a explicat că demisia vine ca o urmare a declarațiilor făcute de el privind măsurile guvernamentale, afirmații pe care colegii săi de partid nu le susțin.

„Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul partidului, este o funcţie politică, binenţeles că în aceste condiţii, nu am vrut să îi pun în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului şi am decis, am luat această decizie personal, repet, pentru a nu crea probleme Partidului Naţional Liberal”, a declarat Cîțu.

El a mai precizat că întotdeauna l-a interesat imaginea PNL. „Pentru a nu-i face pe colegii mei, de a-i pune pe colegi în situaţia penibilă de a vota împotrivă”, a adăugat el.

Cîţu a arătat că declaraţiile sale sunt aceleaşi de ani de zile, „împotriva unor măsuri care fac rău românilor”.

„Binenţeles că acele măsuri vin de la PSD, asta este problema, dar sunt măsuri care eu consider că fac rău românilor, eu consider că PNL trebuie să stea aproape de antreprenori, de sectorul privat, iar măsurile care vin împotriva lor întotdeauna le-am considerat nocive”.

Florin Cîțu afirmă că nu va pleca și din PNL, ci își va continua cariera politică.

Funcția va fi preluată interimar de Alina Gorghiu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente