sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MarePeste 300 de camioane și mașini așteaptă să tranziteze Vama Halmeu. Ucrainenii...

Peste 300 de camioane și mașini așteaptă să tranziteze Vama Halmeu. Ucrainenii duc acasă mașini second hand

Situație fără precedent la Vama Halmeu. În ultimele 24 de ore doar 60 de autoturisme și TIR-uri au reușit să tranziteze Vama Halmeu în condițiile în care alte peste 300 de mașini și TIR-uri sunt aliniate la coadă în aceste momente pe sensul de ieșire din țară.

Pentru a evita o situație dramatică, având în vedere temperaturile foarte ridicate de afară, prefectul Radu Roca a convocat în această dimineață, la Halmeu, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Din cauza faptului că statul ucrainean a eliminat taxele vamale la importul de autoturisme second hand până la data de 1 iulie 2022, foarte mulți ucraineni vor să introducă autoturisme în Ucraina. Problema este, pe lângă numărul mare de persoane care vor să tranziteze vama, personalul vamal insuficient alocat de autoritățile ucrainene.

Prefectul a făcut un apel către autoritățile ucrainene pentru a suplimenta numărul de agenți vamali și de a încerca o fluidizare a tranzitului peste frontieră

”Am vrut să vedem situația de la fața locului din Vama Halmeu. Sunt timpi foarte mari de așteptare cauzați de modul greoi în care se fac formele de intrare în Ucraina din partea vameșilor ucraineni. Sunt peste 300 de mașini și TIR uri ce așteaptă să iasă din România în condițiile în care în ultimele 24 de ore au trecut doar 60 de autoturisme și TIR-uri. Voi face un apel către partea ucraineană pentru a suplimenta numărul de agenți vamali și de a încerca o fluidizare a tranzitului peste frontieră.

Am convenit și mulțumesc Inspectoratului Județean de Poliției Satu Mare, Jandarmeriei Satu Mare și Inspectoratului Județean de Poliție de Frontieră pentru măsurile luate deja în vederea fluidizării traficului și asigurarea ordinii și liniștei publice în sistem integrat ( toate mijloacele auto să nu staționeze pe raza localităților ci doar în afara acestora în locuri special amenajate) . De asemenea mulțumiri celor implicați de la Serviciul Maltez, Crucea Roșie, Parohiei Ortodoxe Halmeu, ISU Satu Mare, Apaserv Satu Mare prin intermediul cărora am reușit să asigurăm apă la corturile deja existente , hrană și asistență medicală!”, a transmis de la fața locului, prefectul Radu Roca.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente