duminică, iulie 21, 2024
AcasăDivertismentCiufii de pădure au reapărut în copacii situați pe strada Ravensburg

Ciufii de pădure au reapărut în copacii situați pe strada Ravensburg

Ciufii de pădure, bufnițele așa cum li se spune în limbaj popular, au revenit în locurile în care obișnuiesc să ierneze. Sătmărenii le pot admira deja pe strada Ravensburg, din municipiul Satu Mare, în copacii de acolo trăind cea mai mare colonie din județul nostru.

În fiecare iarnă, în localităţile din judeţul Satu Mare iernează sute de exemplare de ciufi de pădure. Bufniţele iernează în locurile lor preferate, de aceea suntem obișnuiți să le revedm an de an în aceleași locuri.

În această perioadă sătmărenii pot observa colonii mari de indivizi în localitatea Livada, în arborii din faţa bisericii, în Odoreu, în zona primăriei şi a şcolii, dar şi în copacii de pe strada Ravensburg, mai exact în copacii din zona intrării în Unitatea Primiri Urgențe

Potrivit datelor colectate de Societatea Ornitologică Română, Sucursala Satu Mare, la noi în judeţ iernează anual sute de exemplare. Sucursala Satu Mare face recensământul bufniţelor din judeţ încă din anul 2012, urmând ca la finalul lunii decembrie să înceapă o nouă numărătoare care de regulă se finalizează la mijlocul/finele lunii februarie.

Foto: Cherecheș Andrei

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente