29.8 C
New York City
vineri, august 19, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareCoica vrea curățenie la Teatrul de Nord

Coica vrea curățenie la Teatrul de Nord

Marți, 13 mai în cadrul unei conferințe de presă susținută de primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, acesta a afirmat că are nevoie de un manager la Teatrul de Nord care să știe să caute în actele din trecut, având informații că s-ar fi petrecut mai multe „șmecherii”.

El a subliniat că dacă omul de afaceri Vasile Țăranu va obține postul de manager, el fiind singurul căruia i-a fost admis dosarul, va avea în el un partener pentru conlucrarea celor două secții.

Dorel Coica a precizat că nu știe dacă Vasile Țăranu va obține acest post, depinzând de comisia care îl evaluează.

„Teatrul a primit anual peste un milion de euro, și am primit foarte multe informații, ca și la Transurban care s-au dovedit a fi foarte reale, că acolo s-au făcut șmecherii cu banii. Aș avea nevoie de un om care să știe să caute în trecut, să facem ordine , să facem ca cele două secții să funcționeze foarte bine. Dacă domnul va câștiga concursul va avea un partener în primar pentru ca cele două secții doresc să conlucreze”

Întrebat dacă Vasile Țăranu este potrivit pentru această funcție, edilul a afirmat: „Este un economist. Eu am văzut  un exemplu bun de la Constanța, teatrul de acolo este condus de un economist și am văzut că nu are subvenție, deci produc spectacole și bani, asta îmi doresc și eu. Nu mai doresc să cheltuim 9 miliarde pentru o stagiune, pentru trei-patru piese pentru recuzită, cum s-a întâmplat”.

Coica a mai amintit că în trecut Teatrul a fost condus de mai mulți specialiști din interior, dar angajații nu s-au înțeles.

„Nu trebuie să te naști actor ca să conduci teatrul, nu trebuie să fii doctor ca să conduci un spital. Și eu îmi doresc manageri la toate instituțiile care sunt în subordinea primăriei. Am avut specialiști destui. Am avut actori și nu s-au înțeles. Doresc manageri care să știe să gestioneze banii. De ce? Pentru că sunt bani publici. Acolo sunt și banii mei și banii dvs. și n-o să mai permit de aici scurgeri de bani și tot felul de șmecherii, contracte cu domnii mari actori de nu știu pe unde care n-au venit o dată în Satu Mare dar banii le merg în fiecare lună. Să fim serioși!”, a mai spus primarul.

Edilul a dat ca exemplu unele măsuri luate la Transurban, unde „lucrurile s-au liniștit”, șoferii sunt monitorizați cu GPS-ul, alimentarea se face cu cartela.

2 COMENTARII

  1. votam PNL pe 25 mai!!!votam PNL pe 25 mai!!!votam PNL pe 25 mai!!!votam PNL pe 25 mai!!!votat norica nicolai!!!!

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente