luni, iunie 17, 2024
AcasăsusPrefectul a ținut audiențe în municipiu

Prefectul a ținut audiențe în municipiu

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a susținut marți, 13 mai 2014, audiențe cu cetățenii care s-au înscris prin intermediul responsabilului cu relații publice. Din partea Instituției Prefectului au mai participat șeful Serviciului Juridic și Contencios Administrativ, Cosmin Dorle, consilierul superior în cadrul aceluiași serviciu, Florin Găzdac, iar din partea Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară, ing. Florica Crespai.  De pe lista celor înscriși la audiențe au fost prezente șase persoane din  localitățile Satu Mare, Botiz, Orașu Nou, Negrești-Oaș și Boinești, în cele mai multe cazuri problemele sesizate fiind de fond funciar.

Rodica  Cherestan din Botiz  a declarat că a cumpărat o casă în anul 2003, dar a fost nevoită să acționeze în instanță statul român pentru trecerea în proprietate. Deține sentință judecătorească definitivă și irevocabilă favorabilă precum și titlu de proprietate. Aceasta a constatat că terenul  nu poate fi înscris pe numele său în cartea funciară deoarece există o suprapunere cu terenul unei alte persoane. Femeia solicită constituirea unei comisii de specialitate care să confrunte actele pe care le deține cu situația din teren. În acest sens, prefectul Eugeniu Avram l-a contactat pe primarul comunei Botiz, care a declarat că are cunoștință despre situație și că în curând se va constitui o comisie care va verifica sesizarea la fața locului.

Un alt cetățean, Vonhaz Joszef din Satu Mare a declarat că este moștenitorul unei suprafețe de teren din comuna Petrești, dar a primit doar o parte(în baza Legii nr.18 din 2001). Bărbatul solicită sprijin pentru a fi despăgubit cu suprafața de șase hectare. Prefectul a contactat edilul comunei Petrești, acesta confirmând faptul că pe raza comunei nu mai are teren de rezervă, însă după definitivarea procedurii de inventariere a terenurilor la nivelul județului, conform Legii nr.165 din 2013 se va identifica o soluție favorabilă persoanei.

Haidu Elisabeta din Orașu Nou este moștenitoarea a opt ari. de pământ în localitatea de domiciliu. Ea declară că în baza unei înțelegeri familiale din data de 8 august 1991 ar avea dreptul la acest teren, însă din actele prezentate reiese că nu femeia este moștenitor ci numiții  Bak Sandor și Bak Paul.  Și în acest caz, prefectul Eugeniu Avram a luat legătura cu secretarul unității administrativ-teritoriale Orașu Nou, care a declarat că miercuri, 14 mai 2014 o va primi în audiențe pe Haidu Elisabeta pentru a lămuri situația.

Vasile Cicio din Negrești-Oaș deține o hotărâre definitivă și irevocabilă prin care obligă Comisia Județeană de Fond Funciar la punerea în posesie și eliberarea unui titlu de proprietate cu o anumită suprafață de teren. Acesta a solicitat în cadrul audienețelor punerea în aplicare de urgență a deciziei. Șeful Serviciului Juridic din Instituția Prefectului, Cosmin Dorle a declarat că la începutul săptămânii viitoare se va deplasa la Negrești-Oaș pentru a discuta pe marginea subiectului.

Un alt cetățean, Gheorghe Luchiți din Boinești, comuna Bixad a solicitat sprijinul Instituției Prefectului Satu Mare în vederea soluționării problemei legate de calcularea impozitului pe mașină și casă. Acestuia i s-a cerut să depună un memoriu pentru a se putea lua măsurile legale care se impun.

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram susține audiențe în fiecare zi de marți, de la ora 10,00. De asemenea, lunar se deplasează în județ pentru a asculta și soluționa probleme cetățenești.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente