Acasă Locale Stiri Satu Mare Colaboratorul lui Avram Iancu, Ioan Buteanu, comemorat la Carei

Colaboratorul lui Avram Iancu, Ioan Buteanu, comemorat la Carei

12822693_443229449207342_61728603_oIoan Buteanu a fost comemorat astăzi, 2 martie, în biblioteca Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” Carei. Aici se află la loc de cinste și bustul lui Ioan Buteanu, prefectul Zarandului și colaborator apropiat al eroului ardelean Avram Iancu.

Printr-un scurt discurs, bibliotecara Nicoleta Latiș a prezentat biografia celor două personalități culturale careiene , subliniind diferențele ce există între acestea pentru a nu fi confundate. La final, a fost depusă o coroană de flori la bustul lui Ioan Buteanu, prefectul Zarandului.

Au fost prezenți gazdele evenimentului, directorul instituției, Adrian Micovschi, bibliotecar Gyöngy Micovschi, un grup de elevi ai liceului, alături de organizatorii acestuia, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură și Sport Carei, Corina Nuna, directoarea Bibliotecii Municipale Carei, și bibliotecar Nicoleta Latiș.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente