Acasă Economico-social Social Comandă coșul cu legume și susține programul Grădina Stea

Comandă coșul cu legume și susține programul Grădina Stea

Asociația Stea îi invită pe sătmăreni să pună pe masa familiei lor legume organice, produse local în Satu Mare și să devină astfel partenerii asociației în susținerea incluziunii în muncă a persoanelor vulnerabile. Încă din anul 2015, cu sprijinul autorităților locale și al Direcției de Asistență Socială Satu Mare care pun la dispoziție un teren de 1475 mp în cartierul Curtuiuș și investiții prin proiecte, Asociația Stea a creat o grădină în care tineri ai străzii și mai apoi tineri și adulți din comunitatea vulnerabilă din Sătmărel învață să cultive legume bio prin tehnici de agroecologie.

Echipa Asociației îi implică într-un program de terapie prin horticultură ce îmbină activitățile practice de grădinărit cu activități de dezvoltare personală prin care ei își descoperă punctele forte și învață să le folosească pentru a-și îmbunătății situația actuală și a-și planifica viitorul. Fiecare tânăr/adult din acest program participă de minim 2 ori pe săptămână la aceste activități ceea ce permite obținerea de progrese cu pași mici dar constanți.

”Am conectat nevoia de legume organice care există pe piața sătmăreană cu nevoia tinerilor aflați în dificultate de a-și dezvolta abilitățile de muncă într-un spațiu protejat. Viziunea noastră este : o lume în care cei vulnerabili au puterea să iasă din sărăcie, să-și construiască o viață demnă pentru familiile lor și să contribuie la dezvoltarea comunităților din care fac parte”, trasmit reprezentanții Asociației Stea.

De la demararea programului și până în prezent au beneficiat de programul de terapie prin horticultură 69 de tineri și adulți proveniți din medii vulnerabile, din care 71% și-au crescut participarea pe piața forței de muncă.

”La ora actuală continuăm munca cu 20 de tineri și adulți. Noi credem în potențialul lor de incluziune în muncă și cu multă atenție și susținere, reușim să îi facem pe ei înșiși să-și dea seama că pot trece de la munci ocazionale la angajare pe termen lung. Suntem recunoscători pentru sprijinul vital al organizației Aide et Action care asigură salariile echipei educative și nevoile de investiție în programul de educației pentru tineri și adulți”, mai spun reprezentanții Asociației Stea.

În continuare este nevoie de sprijinul comunității locale deoarece fiecare coș de legume cumpărat, înseamnă o contribuție adusă la funcționarea Grădinii Stea. Tot ceea ce se câștigă din vânzarea legumelor este apoi reinvestit pentru nevoile de materiale, întreținere și echipamente pentru grădină și bursele lunare în produse de primă necesitate (alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte) acordate tinerilor și adulților implicați în program.

- Advertisment -

Cele mai populare

Nicolae Ciucă – desemnat pentru funcția de premier

Nicolae Ciucă este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de premier, propunerea a fost acceptată și de președintele...

Legea consumatorului vulnerabil explicată de liderii PNL Satu Mare

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 21 octombrie 2021, la sediul Partidului...

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Comentarii recente