Acasă Locale Nationale Afla aici comisioanele la retragerea de la bancomat

Afla aici comisioanele la retragerea de la bancomat

Comisionul de retragere de la bancomat poate fi suparator daca aveti retineri sa folositi mereu cardul la cumparaturi sau preferati sa simtiti intotdeauna cash-ul in buzunar. In plus, majoritatea bancilor au grija ca retragerea de la bancomat a numerarului sa fie descurajanta, chiar si in reteaua proprie. wall-street.ro va prezinta mai jos ce comisioane de retragere la ATM percep cele mai mari banci in oferta standard si cat va costa interogarile soldului prin cardurile de debit.

In tabelul de mai jos, am luat in calcul ofertele standard ale primelor zece banci din piata si acolo unde a fost cazul am ales un pachet accesibil de cont curent, care ofera si retrageri gratuite in cazul unui anumit card de debit. Am exclus, insa, conventiile salariale pe care banca le incheie cu angajatorul.

Banca Retragere numerar
Interogare sold
ATM propriu ATM alta banca ATM propriu ATM alta banca
BCR 0,25% (min. 0,5 lei) 1% + 6 lei 0,2 lei 2,5 lei
BRD1 0,2% (min. 0,9 lei) 1% + 5 lei 0 lei 4,4 lei
BT 0 lei 0,5% + 2,5 lei 0,3 lei 2 lei
Raiffeisen Bank2 0,2% (min. 0,2 lei) 0,5% + 2,5 lei 0,3 lei 2 lei
ING Bank3 0 lei 0,5% + 2,5 lei (min. 5 lei) 0 lei 2,5 lei
UniCredit Tiriac Bank 0,2% (min. 0,5 lei) 1% + 2,5 lei (min 5 lei) 0,3 lei N/A
CEC Bank 0,10% 0,5% + 3,5 lei 0,3 lei 1,5 lei
Volksbank4 0 lei 0,5% + 2,5 lei 0 lei N/A
Bancpost 0,25% (min. 0,5 lei) 0,5% + 2,5 lei 0,5 lei 1,5 lei
Alpha Bank 0,2% 0,5% + 2,5 lei 0,5 lei N/A

BRD SocGen ofera retrageri gratuite in pachetele de cont curent

Banca detinuta de grupul francez Societe Generale percepe un comision standard la retragerile de la propriile bancomate de 0,20%, dar minim 0,9 lei.

1Totusi, in cadrul unor pachete de cont curent, clientii pot beneficia de una pana la 5 retrageri gratuite la ATM-urile din reteaua bancii.

Raiffeisen Bank

In cazul cardurilor Maestro/Visa Electron/MasterCard Salariu, Raiffeisen Bank nu percepe taxa de emitere, dar comisionul de retragere de la bancomatele proprii este de 0,2% (minim 0,2 lei) si 0,5% + 2,5 lei daca retrageti numerar de la ATM-urile altor banci.

2 Incepand din 17 martie, Raiffeisen Bank isi va actualiza grila de comisioane, dar comisioanele din tabel nu vor fi modificate, cu exceptia comisionului de interogare sold la ATM-urile altor banci, care va fi 2 lei (acesta nu era specificat pe grila veche)

ING Bank, comision zero in pachetul Card Complet

Si ING Bank ofera in cadrul pachetului ING Card Complet (cont curent cu card de debit atasat) retrageri gratuite la bancomatele proprii.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Românii din diaspora încep să voteze astăzi

Campania electorală pentru alegerile parlamentare, desfășurată în condiții excepționale din cauza pandemiei de coronavirus, mai mult în mediul online, a ajuns la...

Comentarii recente