Acasă Locale Comuna Beltiug gazda primei ediții a “Festivalului Vinului ”

Comuna Beltiug gazda primei ediții a “Festivalului Vinului ”

Consiliul Județean (CJ) Satu Mare, Consiliul Local Beltiug, Asociația Podgorenilor „Sfântul Orban” din Beltiug și Forumul Democrat German cu susținerea Asociației Economice Germano-Române pentru Regiunea de Nord-Vest (DRW-SM) și a Asociației Camera Meșteșugarilor vor organiza în perioada 17-18 august prima ediție a „Festivalului Vinului din Beltiug”.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri, 30 iulie. La întâlnirea cu presa au participat președintele DRW Satu Mare, Dan Brumboiu, primarul comunei Beltiug, Ioan Bartok Gurzău, Tiberiu Markos din partea Asociației Camera Meșteșugarilor, consilierul din cadrul CJ Satu Mare, Alexandra Catargiu și omul de afaceri Johann Brutler.

Potrivit celor declarate de primarul din Beltiug, „o dovadă pentru înalta calitate a vinurilor o reprezintă cele 380 de crame, o cifră care este rareori întâlnită în regiunile viticole. La sfârșitul anilor ’90, datorită unor cetățeni foarte motivați, s-au replantat arbuști de viță-de-vie și totodată s-au păstrat vii vechile podgorii tradiționale. Astăzi comuna Beltiug este apreciată atât la nivel național cât și internațional pentru vinurile sale de înaltă calitate”.

Omul de afaceri Johann Brutler a declarat că în cadrul acestui festival vor lipsi micii, în schimb participanții vor putea gusta renumiții cârnați șvăbești, fripturile din carne de porc la grătar, găluștele cu varză acră și nu în ultimul rând plăcintele șvăbești.

Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc în data de 17 august, cu începere de la ora 12.00-15,00, după care vor urma o serie de spectacole oferite de trupele de dansuri tradiționale dar și de ansamblurile folclorice din județ.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ce tip de suplimente alimentare trebuie sa consumăm pentru generația Y

Deși calea recomandată de preluare a nutrienților esențiali este din alimentație, uneori e nevoie și de suplimente pentru a avea parte de...

Acolo unde te afli, prin străinătăți, silește-te pentru cele bune

Acolo unde te afli, să crezi că Dumnezeu nu este departe de tine, ci te vede, te urmărește. Să-i iubești pe toți...

Modificarea programului Noua Casă 2021

Plafonul de garanții al programului Noua Casă, înlocuitorul Primei Case, scade cu un sfert în 2021. Nivelul de garantare va...

Deficitul bugetar a împiedicat majorarea alocațiilor pentru copii

O altă majorare a alocaţiilor pentru copii ar duce la depăşirea deficitului bugetar asumat de Guvern, a declarat, sâmbătă, ministrul Muncii şi...

Comentarii recente