Acasă Locale Stiri Satu Mare Concurs de Educație Rutieră în gradinițe

Concurs de Educație Rutieră în gradinițe

educatie-rutiera-2

Educația rutieră a celor mici este una din prioritățile polițiștilor de prevenire sătmăreni. Prin lecții desfășurate la grupe,  jocuri, activități de dirijare a circulației în teren, dar și prin concursuri cu tematică rutieră, polițiștii sunt implicați în viața micilor pietoni de azi, viitorii bicicliști și șoferi de mâine.

Un eveniment important pentru preșcolari s-a desfășurat joi,  28 mai 2015, la Grădinița 14 Mai din Satu Mare, unde 12 echipaje formate din câte 2 copii  au dovedit că știu regulile de circulație în cadrul etapei județene a concursului ”Suntem mici, dar circulăm corect!”, concurs aflat la cea de-a 9-a ediție. La această etapă au intrat în concurs echipajele câștigătoare ale primelor 3 locuri la fazele zonale, desfășurate la Satu Mare, Carei și Negrești Oaș, cu o săptămână în urmă.

Juriul a fost alcătuit din  reprezentantele Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, instituție parteneră în organizarea acestui concurs alături de GPP 14 Mai, comisar Săndulescu Simona, inspector principal Hrihorișan Felicia, inspector Camelia Cosma , alături de care s-a aflat David Seletye din partea ACR Sucursala Satu Mare și Pușa Câmpan, specialist în prevenire în cadrul  Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog. Copiii au avut de parcurs 3 probe: chestionar, comentarea unei imagini ”la prima vedere” în care descoperă greșelile și precizează comportamentul corect în diferite situații cu care se pot întâlni în trafic și ghicitori pe teme de circulație.

După evaluarea rezulatelor cei mai buni s-au dovedit copiii de la Grădinița 14 Mai din Satu Mare, echipaj format din Huja Ignat Nerea și Știrbu Larian, pregătiți de educatoarele Dragomir Nicoleta și Pop Firuța.

Pe locul II s-au clasat două echipaje, respectiv cel al  Grădiniței cu Program Normal nr. 2 din Negrești Oaș, format din Cracolici Michele și Zimbru Silvan, îndrumați de educatoarea Osvath Anamaria, și echipajul de la Grădinița nr. 11 din Satu Mare format din copiii Vădan Cristian și Pașca Cristian, coordonați de educatoarea Ciora Ancuța, care au dovedit că știu cum se traversează în condiții de siguranță, semnificațiile culorii semaforului, locurile publice unde se pot juca în siguranță, semnele agentului de circulație și cunosc  indicatoarele rutiere destinate pietonilor și bicicliștilor.

Locul III a fost ocupat, de asemenea,  de două grădinițe, respectiv Grădinița nr. 9 din Satu Mare, cu un echipaj format din copiii Halmi Darius și Nesteriuc Ayan, coordonați de educatoarele Silaghi Mihaela și Pop Mărioara și Grădinița Liceului Teologic Ortodox, reprezentată de copiii Urda Ayan și Napholtz Maya, sub îndrumarea educatoarei Micle Maria Liliana.

Rezultatele bune obținute de toate celelalte echipe participante au fost răsplătite cu mențiuni acordate grădinițelor: GPP Draga Mea, GPP nr. 1 Carei, GPP nr. 1 Negrești Oaș, GPN Boinești, GPP Voinicelul, GPP nr. 2 Carei, GPP nr. 1 Negrești Oaș.

La finalul concursului copiii și educatoarele au fost recompensați pentru efortul lor prin acordarea de diplome, medalii și materiale promoționale oferite de directorul ACR Sucursala Satu Mare, precum și multe premii.

Concursul a fost posibil datorită inițiatoarei acestuia, Anuca Cupșa, director al GPP 14 Mai, de coordonarea  fazei județene  desfășurată la Satu Mare, ocupându-se la această ediție Florica Codrean, educatoare în cadrul aceleiași instituții de învățământ.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente