miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareConcurs de protecție civilă - „Cu viaţa mea apăr viaţa”

Concurs de protecție civilă – „Cu viaţa mea apăr viaţa”

La Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare, s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare.
Concursul are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv, având ca principale obiective:
 adoptarea unui comportament adecvat și cunoașterea modului de acțiune în cazul producerii unei situații de urgență ori dezastru;
 dezvoltarea atitudinii de solidaritate și de implicare voluntară în acțiunile de prevenire și de intervenție în situații de urgență sau dezastre;
 cunoașterea și aprecierea factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea.

Competiția a presupus parcurgerea a trei probe, una teoretică şi două probe practice: „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat” respectiv „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de metri”.
S-au înscris în concurs șase echipaje de gimnaziu: Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Satu Mare, Şcoala Gimnazială Doba, Şcoala Gimnazială „Viorel Sălăgean” Beltiug, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bulgăr” Sanislău, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny„ Turț și un singur echipaj de liceu: Liceul de Arte „Aurel Popp” Satu Mare.
În urma desfăşurării probelor de concurs, clasamentul a fost următorul:
La gimnaziu:
• locul I – Şcoala Gimnazială Doba;
• locul II – Şcoala Gimnazială „Viorel Sălăgean” Beltiug;
• Locul III – Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bulgăr” Sanislău.

La licee:

• locul I – Liceul de Arte „Aurel Popp” Satu Mare.

Cu această ocazie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare felicită toate echipele participante și urează mult succes celor clasați pe locul I, care vor participa la faza interjudețeană a competiției.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente