29.8 C
New York City
miercuri, august 10, 2022
AcasăsusConcurs Național „Tradiții și obiceiuri de Paști”

Concurs Național „Tradiții și obiceiuri de Paști”

Liceul Teologic Ortodox ,, Nicolae Steinhardt” a organizat, ieri, Concursul Național ,,Tradiții și obiceiuri de Paști”, concurs cuprins în calendarul activităților educative regionale MEN.
Expoziția – concurs regional „Tradiții și obiceiuri de Paști” s-a desfășoară în perioada 1-30 aprilie 2014, cu binecuvantarea PS Justin Sigheteanul, episcop vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, sub îndrumarea doamnei inspector școlar general, Mariana Roman și a doamnei inspector școlar alternative educaționale, prof. Câcău Leș Crina. La evniment au mai participat și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, prefectul județului Eugeniu Avram, deputatul Octavian Petric și consilierul local Manuela Rogoz.
Elevii au fost provocați să imortalizeze tradișiile de Sfintele Palti, indiferent de religie sau nașionalitate.
Expozitia – concurs a fost organizată pe patru secțiuni:
– Pictură
– Grafică
– Colaj
– Machete care să reprezinte scene simbolice de Paști.
La concurs au putut paricipa preșcolari și elevi ai claselor I-XII din școli și licee din intreaga țară. Aceștia fiind înscriși de către un cadru didactic din școală prin completarea unui formular de înscriere. O unitate școlara a putut trimite maxim 3 lucrări pentru o secțiune. Toți participanții au primit diplome de participare.
Jurizarea lucrărilor a avut loc la data de 8 aprilie 2014. Invitat de onoare la această activitate a fost PS Justin Sigheteanul care a fost și președintele comisiei de jurizare și a înmânat premiile după săvârșirea Liturghiei Darurilor Mai Înainte Sfințite.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente