sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăsusConcursul de educație rutieră “Suntem mici, dar circulăm corect” și-a desemnat câștigătorii

Concursul de educație rutieră “Suntem mici, dar circulăm corect” și-a desemnat câștigătorii

Concursul de educație rutieră “Suntem mici, dar circulăm corect” adresat preșcolarilor a devenit deja o tradiție în viața grădinițelor din județ. Joi, 15 mai 2014, s-au desfășurat fazele zonale ale acestui concurs, în Satu Mare, Carei, Negrești Oaș și Tășnad.

Cea mai mare participare s-a înregistrat, și de această dată, la Satu Mare, unde  11 echipaje formate din câte doi copii au reprezentat cu succes grădinițele. Evenimentul a avut loc la Grădinița cu Program Prelungit Satu Mare, sub coordonarea doamnei director Anuca Cupșa,  cea care a inițiat acest proiect în urmă cu 8 ani. Proiectul ce se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, reprezentat în acest an prin inspector Hrihorișan Felicia din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și inspector Cosma Camelia, purtător de cuvânt al instituției, și Inspectoratul Școlar, reprezentat prin doamna inspector pentru activități extracuriculare Crina Leș.

Copiii au avut de trecut două probe, o probă teoretică vizând demonstrarea cunoașterii regulilor de circulație pietonală prin răspunsurile date la o serie de întrebări și o proba practică, în care, fiecare echipaj a fost pus în situația de a comenta câte o imagine diferită proiectată pe un ecran și de a identifica în aceasta comportamentele corecte precum și cele greșite prezentate. Juriul a punctat atât cunoștințele teoretice, cât și adaptarea acestora într-un context concret posibil a fi întâlnit în trafic, precum și capacitatea copiilor de a coopera în echipă.

Câștigător i desemnați de membrii juriului au fost reprezentanții GPP Mondiala, respectiv copiii Silaghi Raul și Tudorache Raul, coordonați deeducatoarele Seleș Andra și Surger Laura. Pe locul secund s-au clasat, la

egalitate, echipajul Grădiniței Liceului Teoretic Ortodox Nicolae Steinhardt (copiii Iuța Ionuț și Urda Ayan, educatoare Micle Maria) și al Grădiniței nr. 7 (copiii Ardelean Vlad și Corodan Rareș, educatoare Sabău Mirela și Văleanu Gabriela), iar pe locul 3 s-a clasat echipajul GPP 14 Mai, format din Dragoș Maria și Bumbar Estera, coordonați de educatoarele Chermeș Ramona și Pop Sanda.

Activitatea a fost interesantă și utilă pentru toți participanții, toți copiii având de câștigat nu doar experiență competițională, ci și o serie de informații noi, care le vor fi utile în calitatea lor de mici participanți la traficul rutier.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente