joi, mai 30, 2024
AcasăLocaleStiri Satu Mare„Confesiunile cărturarului”, o nouă inițiativă culturală

„Confesiunile cărturarului”, o nouă inițiativă culturală

Biblioteca Județeană Satu Mare Satu Mare, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Cenaclului Cronograf și Asociația Scriitorilor de Nord Vest, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, dau startul unui nou proiect intitulat ,,Confesiunile cărturarului”. Prima activitate se va derula vineri, 31 martie 2017, cu începere de la ora 1300, în Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” a Bibliotecii Județene Satu Mare.

Ideea organizatorilor este aceea de a prezenta publicului, în ultima zi de vineri a fiecărei luni calendaristice, un scriitor sătmărean. La prima întâlnire cu cititorii va fi prezent scriitorul Felician Pop.

Felician Pop s-a născut la 25.11.1961 în Satu Mare. A publicat numeroase volume de poezie, proză, monografii dar și lucrări științifice: „Ploaia de onix”, versuri, Editura Thor, 1993; „Abso Lut”, versuri, Editura Someșul, 1999; „La margine de mijloc”, Monografia comunei Odoreu, Editura Daya, 2003; „Instrumentar pentru vis”, versuri, Editura Solstițiu, 2006; „Sâmbra Oilor – 50”, 2007; „Oțeloaia” – 50”, 2007; „Infernet”, versuri, Editura Citadela, 2009; „Istoria secretă a Sătmarului”, în colaborare cu Robert Laszlo, editura Citadela 2010; „Dibuitorul de cuvinte” versuri, editura „Dacia” 2010, Cluj Napoca; „Povestea pălincii” ediție trilingvă română, maghiară, engleză, editura Solstițiu, Satu Mare, 2010; „Turn desfrunzit”, editura Citadela, 2013.

 Este președinte al Asociației Scriitorilor de Nord Vest Satu Mare, mentor al Cenaclului „Alfazet”, membru fondator al Cenaclului „Cronograf”, fondator al revistelor „Confluențe” și „Citadela”.

În cariera profesională a fost mereu cu un pas înaintea timpului său, ca manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare dar și în funcția pe care o deține acum, manager al Muzeului Județean Satu Mare. A evolua nu este doar un verb pentru Felician Pop ci un mod de a trăi și a gândi.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente