marți, iulie 16, 2024
AcasăsusConflictul dintre coaliții continuă: „Mesajul a fost auzit și înțeles”

Conflictul dintre coaliții continuă: „Mesajul a fost auzit și înțeles”

Mesajul protestatarilor a fost auzit și înțeles, transmite liderul PNL, Nicolae Ciucă. El anunță că a convocat Biroul Permanent al Senatului pentru a permite intrarea în vigoare a soluțiilor guvernului la problemele semnalate de agricultori și transportatori.

„Am convocat Biroul Permanent al Senatului în această dimineață (luni dimineață – n.r.), pentru deschiderea unei sesiuni parlamentare extraordinare. Forul legislativ se va mobiliza astfel pentru a permite intrarea în vigoare, cât mai repede, a soluțiilor guvernului la problemele semnalate de agricultori și de transportatori. Protestele sunt justificate, iar rezolvarea nemulțumirilor oamenilor poate să vină numai prin dialog. Totodată, la nivelul Parlamentului European, europarlamentarii PNL Dan Motreanu și Daniel Buda au avansat un set de măsuri prin care fermierii români să primească mai multe compensații pentru pierderile cauzate de secetă, inundații sau de implicațiile războiului din Ucraina”, scrie într-un comunicat Facebook Nicolae Ciucă.

Rabla pentru tractoare

Pe partea executivă, adaugă el, miniștrii liberali „sunt implicați întru totul în soluționarea revendicărilor și oferă tot sprijinul în acest sens Ministerului Agriculturii și Ministerului Transporturilor”.

„Ministrul mediului, Mircea Fechet, a anunțat că se va iniția programul ‘Rabla pentru tractoare și mașini agricole’, finanțat prin Administrația Fondului de Mediu. Astfel, fermierii vor putea primi un ajutor de 30.000 euro pentru înnoirea utilajelor. Mesajul protestatarilor a fost auzit și înțeles. Vom lucra împreună cu aceștia și în continuare pentru a găsi cele mai bune metode de sprijin în două domenii cheie pentru economia României”, a încheiat Ciucă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente