joi, februarie 22, 2024
AcasăsusCare este noua țintă DIICOT odată cu intrarea în Schengen?

Care este noua țintă DIICOT odată cu intrarea în Schengen?

Pe fondul angajamentelor luate de România pentru o luptă mai eficientă împotriva traficului de migranți, DIICOT și IGPR desfășoară luni dimineața zeci de percheziții în cinci județe. Sunt vizați cetățeni români și străini care au format o rețelea de trafic de migranți spre spațiul Schengen.

La data de 22.01.2024 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad și polițiștii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea efectuează 35 de percheziții domiciliare, în județele Arad, Bihor, Brăila, Dolj și Vrancea, într-o cauză privind săvârșirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți, transmite organizația DIICOT.

Din cercetările efectuate s-a reieșit ca, în perioada martie 2023 – ianuarie 2024, 30 de suspecți, cetățeni români și străini provenind din Siria, Afganistan, Bangladesh, Filipine, Nepal, Egipt, Turcia, Belarus, Italia și Austria, au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, având ca scop traficul de migranți.

Aceștia au fost racolați, în principal, din București și Timișoara, din rândul celor care dețin permise de ședere sau vize de muncă, fiind adăpostiți în municipiile Timișoara, Arad și Oradea, până în momentul în care era organizată trecerea, în mod ilegal, peste frontiera de stat a României, cu destinația finală în Europa de Vest.

Pe parcursul administrării probatoriului, au fost depistate mai multe transporturi ilegale de migranți.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente