Acasă Locale Stiri Satu Mare Consiliul Județean și sătmărenii vor ajuta Ucraina afectată de război

Consiliul Județean și sătmărenii vor ajuta Ucraina afectată de război

Marți, 10 martie, în cadrul unei conferințe de presă susținute în Sala mică de ședințe a Palatului Administrativ, conducerea Consiliului Județean (CJ) și a Organizației de „Crucea Roșie” Satu Mare au făcut un apel către sătmăreni pentru a-i sprijini pe ucrainenii afectați de război cu pansamente, haine , alimente sau sume de bani.

La conferința de presă, alături de președintele CJ Satu Mare, Adrian Ștef și vicepreședintele Rudolf Riedl, a participat și o delegație a raionului Vinogradov (Ucraina) condusă de noua șefă a administrației respective, Judit Petei. Delegația ucraineană a venit la Satu Mare pentru a discuta cu privire la semnarea unui protocol de înfrățire între județul nostru și raionul Vinogradov.

Potrivit șefului CJ Satu Mare, în raionul Vinogradov sunt aproximativ 1.000 de familii grav afectate în urma războiului din Ucraina. „Facem un apel populației, societății civile, către toți cei care doresc, să se alăture acestui demers al Consiliului Județean în a putea aduna diferite lucruri care ar putea să-i sprijine pe prietenii noștri din Vinogradov”, a declarat Adrian Ștef.

În luarea de cuvânt, Judit Petei a mulțumit pentru această inițiativă și, vizibil emoționată, aceasta a creionat în câteva fraze situația dificilă în care se află în momentul de față țara sa.

Directoarea Organizației de „Crucea Roșie” Satu Mare, Rodica Borlan, a cerut și ea sprijinul sătmărenilor, subliniind că donațiile pot fi duse începând de azi la sediul organizației de pe strada Vlad Țepeș nr. 3.

„Noi suntem acolo zilnic, de la ora 08.00 la ora 17.00. Va fi deschis și un cont bancar unde se vor putea face donații în bani. De asemenea, vom apela și la sprijinul bisericilor pentru adunarea de fonduri. Nu putem trimite apă cu TIR-ul. Au nevoie de foarte multe pansamente, sunt mulți răniți, mulți morți, vorbim de tineri de peste 20 de ani. Au nevoie de materiale septice, de apă oxigenată, Rivanol, pastile pentru apă, alimente, îmbrăcăminte” a declarat Borlan.

Articolul precedentSpectacol la Teatrul de Nord
Articolul următorEvenimente rutiere
- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente