vineri, mai 31, 2024
AcasăsusConstantin Saragea, este cel care va conduce Ministerul Energiei în locul lui...

Constantin Saragea, este cel care va conduce Ministerul Energiei în locul lui Sebastian Burduja

Sebastian Burduja a renunțat la atribuțiile sale de ministru al energiei, pe perioada campaniei electorale, în condițiile în care este candidatul PNL la primăria Capitalei. Cel care a preluat atribuțiile, potrivit unui ordin de delegare, este Constantin Saragea, secretar general în Ministerul Energiei, un apropiat al lui Burduja.

Cutuma la nivel de ministere este ca miniștrii să-și delege atribuțiile secretarilor de stat, însă în acest caz, Burduja l-a preferat pe secretarul general.

Constantin Saragea a spus că i-au mai fost delegate atribuții și cu alte ocazii, nu doar acum în perioada campaniei electorale. Saragea a mai spus că din punct de vedere constituțional, atribuțiile pot fi delegate pe o perioadă maximă de 45 de zile, suficiente pentru campania electorală, având în vedere că alegerile locale sunt pe 9 iunie 2024.

„În perioada de campanie electorală, de fapt începând de luni, eu sunt în concediu fără plată. Atribuțiile mele se deleagă. Este atribuția ministrului să decidă cui deleagă, secretarului general sau unui secretar de stat. Eu le deleg secretarului general, care va asigura funcționarea Ministerului Energiei. Nu îmi fac nicio problemă”, a declarat Burduja, vineri, pentru Digi24.

Constantin Saragea a deținut mai multe funcții la stat

Constantin Saragea nu are un CV public, deși a deținut mai multe funcții înalte în insituții de stat, informații care se regăsesc în declarațiile sale de avere. El a ajuns secretar general la Energie imediat după ce a fost preluat acest portofoliu de către Burduja.

Nu este singurul loc în care Saragea l-a urmat pe Burduja. A mai fost secretar general și la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, exact când ministru era Sebastian Burduja, în 2022 și 2023.

Potrivit declarației de avere, mai este membru CA la Poșta Română și la Institutul Național de Dezvoltare pentru Metale Neferoase și Rare.

În perioada 2018-2022, a fost director general la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (fostul Minister al Fondurilor Europene), unde lucrează și soția sa, Mihaela Saragea. În 2017 a fost șef serviciu la Ministerul Dezvoltarii Regionale și Administrației Publice. În perioada 2011-2016 a fost șef serviciu la Ministerul Afacerilor Europene, transformat ulterior în Ministerul Fondurilor Europene.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente