marți, februarie 27, 2024
AcasăsusContinuă acțiunile polițiștilor sătmăreni pentru Sărbători în siguranță

Continuă acțiunile polițiștilor sătmăreni pentru Sărbători în siguranță

Pentru ca sătmărenii să-și petreacă Sărbătorile de iarnă în liniște și siguranță, la adăpost de acțiunile ilegale ale persoanelor ce încalcă legea, polițiștii sunt la datorie în această perioadă, intensificând acțiunile în mai multe domenii. Se urmărește combaterea evaziunii fiscale, mai ales în domeniul comerțului cu legume, carne, fructe și obiecte ornamentale (jucării, obiecte de sezon), și prevenirea furturilor de lemne și a comercializării ilegale de pomi de Crăciun. Se acționează de asemenea, pentru prevenirea oricăror incidente soldate cu rănirea unor persoane ca urmare a folosirii necorespunzătoare a articole pirotehnice interzise.

Astfel, joi, 19 decembrie a.c., în cadrul unei acțiuni organizate în colaborare de polițiștii Serviciilor de Investigare a Fraudelor și de Ordine Publică, în piețele din municipiu, au fost aplicate amenzi de peste 10.000 lei și confiscați brazi ornamentali  în  valoare de aproape 9.000 lei.

Și polițiștii Postului de Poliție Păulești au acționat joi pe linie silvică, verificând legalitatea transporturilor de materiale lemnoase și aplicând sancțiuni de peste 3.000 de lei. Pe drumul comunal dintre localitățile Hrip și Ambud a fost oprit de polițiști un tânăr de 24 de ani, care transporta cu o căruță salcâmi, fără a putea prezenta documentația care să ateste proveniența legală a lemnelor. A fost aplicată și în acest caz o sancțiune contravențională în conformitate cu prevederile Legii 171/2010,  iar materialul lemnos a fost confiscat de polițiști.

În cadrul acțiunii „Foc de artificii” un alt tânăr a fost surprins de polițiștii Postului de Poliție Acâș având asupra sa 44 de petarde, articole ce fac parte din categoria materialelor pirotehnice interzise. Petardele au fost confiscate de polițiști, persoanelor fizice fiindu-le permisă doar utilizarea  obiectele pirotehnice de distracție foarte mici de tipul artificiilor (de exemplu: steluțe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori; inele de foc, ,sateliți), orice altă operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, pedepsindu-se cu închisoare de la 3 luni la un an.

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente