Acasă Locale Stiri Satu Mare S-a deschis expoziția de pictură a artistului Pop Csaba Otto

S-a deschis expoziția de pictură a artistului Pop Csaba Otto

Joi, 19 decembrie la Muzeul Județean Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției de picturi a artistului Pop Csaba Otto.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și asociația culturală “SĂTMĂRENII”.

La această manifestare a participat, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Felician Pop, vicepresedintele Uniunii Artiștilor Plastici Satu Mare, Mihaela Pastor, noul director adjunct al Bibliotecii Județene, Robert Laszlo precum și alți invitați.

Felician Pop a declarat că: “acest gen de expoziții cu lucrări valoroase cotate pe plan național, Satu Mare intră în lumea bună artistică”.

Artistul expune 32 de lucrări, ulei pe pânză, realizate în tehnică mixtă. Lucrările au amprentă modernă, o încrucișare între cubism și futurism, îmbogățită de culori calde, curajoase însă se respectă armonia în fiecare tablou. Se evidențiază în lucrările artistului conturul construcțiilor intersectând diagonalic elemente din tablou cu raze de lumina. Compoziții bogate și atragatoare. Tablourile realizate în tehnica prezentată de către artist ne duce foarte mult către cubismul lui Picasso. Se pot remarca nuduri lucrate cu delicatețe și detaliu aparte către forma feminina. Csaba are studii în artă terminate la Budapesta și expoziții de seamă în Lisabona la Colorida, Barcelona, Marseile și Milano. Expoziția este deschisă la Muzeul Județean până în luna ianuarie.

În cadrul vernisajului, momentele muzicale au fost oferite de George Negrea și de cea mai nouă membră a asociației culturale “Sătmărenii”, Raluca Dumitru. vernisaj, muzeu pictor Csaba (3)DSC_1344DSC_1340vernisaj, muzeu pictor Csaba (2)

3 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente