Acasă Locale Stiri Satu Mare Contrabandă cu țigări la vama Halmeu

Contrabandă cu țigări la vama Halmeu

tigarile3

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul PTF Halmeu – ITPF Sighetu Marmației au descoperit, într-un autoturism înmatriculat în Ungaria, ascunsă în diferite locuri, în portiere, praguri, consola de la frâna de mână, în bancheta din spate și roata de rezervă, cantitatea de 2041 pachete țigări de proveniență ucraineană.

Țigările au fost confiscate, șoferul sancționat cu amendă în valoare de 7.000 lei, iar autoturismul în cauză indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Ieri, 14 ianuarie, în jurul orei 18.00, s-a prezentat în P.T.F. Halmeu, jud. Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul maghiar D. Viktor, în vârstă de 32 ani, conducând autoturismul marca Renault, înmatriculat în Ungaria.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în locuri special amenajate, în portiere, praguri, consola de la frâna de mână, în bancheta din spate și roata de rezervă, cantitatea de 2041 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 9.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Renault, în valoare de 4.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, deoarece avea locașuri special amenajate pentru transportul țigărilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Apă gratis pentru trecători la Tășnad și Satu Mare

Valul de căldură ce a lovit județul Satu Mare stârnește reacții pozitive în rândul comunității locale. În...

Gașca Zurli revine la Satu Mare

Vești bune pentru copiii care îndrăgesc cea mai tare gașcă din țară, Gașca Zurli. După ce concertul de...

Numărul îmbolnăvirilor de COVID – 19 continuă să scadă

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

În 2020 România a fost cea mai ieftină țară din UE

În anul 2020, în medie, românii au plătit cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană pe mâncare, băutură,...

Comentarii recente