Acasă Locale Stiri Satu Mare Contrabandă cu țigări la vama Halmeu

Contrabandă cu țigări la vama Halmeu

tigarile3

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul PTF Halmeu – ITPF Sighetu Marmației au descoperit, într-un autoturism înmatriculat în Ungaria, ascunsă în diferite locuri, în portiere, praguri, consola de la frâna de mână, în bancheta din spate și roata de rezervă, cantitatea de 2041 pachete țigări de proveniență ucraineană.

Țigările au fost confiscate, șoferul sancționat cu amendă în valoare de 7.000 lei, iar autoturismul în cauză indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Ieri, 14 ianuarie, în jurul orei 18.00, s-a prezentat în P.T.F. Halmeu, jud. Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul maghiar D. Viktor, în vârstă de 32 ani, conducând autoturismul marca Renault, înmatriculat în Ungaria.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în locuri special amenajate, în portiere, praguri, consola de la frâna de mână, în bancheta din spate și roata de rezervă, cantitatea de 2041 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 9.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Renault, în valoare de 4.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, deoarece avea locașuri special amenajate pentru transportul țigărilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente