Acasă Locale Stiri Satu Mare Contrabandist de țigări sătmărean prins de polițiștii din Hrghita

Contrabandist de țigări sătmărean prins de polițiștii din Hrghita

Aproape 110.000 de țigări de contrabandă, mai multe telefoane mobile și un autoturism au fost indisponibilizate de polițiștii din Harghita, în urma unui flagrant și a unei percheziții domiciliare. Un bărbat a fost reținut de polițiști, iar, pe baza probatoriului administrat în cauză, magistrații au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La data de 29 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Harghita au depistat un bărbat, de 30 de ani, din localitatea Porumbești, județul Satu Mare, în timp ce transporta, cu un autoturism, 99.400 de țigări de contrabandă.
Ulterior, polițiștii au efectuat o percheziție la locuința acestuia, din localitatea Micula, județul Satu Mare, în urma căreia au fost descoperite 9.400 de țigări fără documente legale de proveniență.
Țigările, 7 telefoane mobile, precum și autoturismul folosit la transport au fost indisponibilizate.
Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 100.000 de lei.
Persoana depistată a fost reținută sub aspectul comiterii infracțiunilor de deținerea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă și deținerea de către orice persoane în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita legală.
Pe baza probatoriului administrat, magistrații de la Judecătoria Miercurea Ciuc au emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Activitățile s-au derulat în continuarea acțiunii desfășurate de polițiștii din Harghita, la data de 23 iulie a.c., când au fost efectuate 22 de percheziții domiciliare, au fost reținute 3 persoane și au fost indisponibilizate peste 397.000 de țigări, peste 3.000 de litri de alcool, 3 autovehicule, bani și alte bunuri, în valoare totală de 480.000 de lei.
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dragoste dincolo de moarte,in politica

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Comentarii recente