Acasă Locale Stiri Satu Mare Controale la un sortiment de pește infectat cu bacterii

Controale la un sortiment de pește infectat cu bacterii

Reprezentantii DSV Satu Mare vor efectua controale dupa ce mai multe produse de file somon au fost retrase din magazine, identificandu-se prezenta unei bacterii extrem de periculoase, Listeria.

„Ca urmare a unor incidente alimentare din ultima perioadă, generate de prezența bacteriei Listeria monocytogenes în produsele de file de somon afumat, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus realizarea de către D.S.V.S.A.-urile din țară a unor controale tematice în acest sens”, spun reprezentanții DSV Satu Mare.

Listerioza este o infecție provocată de consumul alimentelor contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes. Simptomele se manifesta prin: febră, dureri musculare, greață și vomă și dureri gastrice.

Boala prezinta un risc crescut pentru persoanele însărcinate sau pentru cele cu un sistem imunitar slăbit.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente