Acasă sus Conturile Spitalului Județean, blocate de Episcopia Romano Catolică

Conturile Spitalului Județean, blocate de Episcopia Romano Catolică

Episcopia Romano Catolică a blocat conturile Spitalului Județean Satu Mare din cauza unei datorii rezultate dintr-un proces mai lung privind retrocedarea clădirii în care a funcționat secția de Psihiatrie. Practic conturile au fost blocate pentru unele penalități, în sumă de 70.000 de euro.

Președintele Adrian Ștef a afirmat că în cele din urmă conturile au fost deblocate, însă nu s-a găsit decât o soluție temporară. Ștef s-a arătat surprins de măsura blocării conturilor cu atât mai mult cu cât este vorba despre un spital iar Episcopia a fost sprijinită financiar în alte proiecte.

„Este neplăcut, nu m-am așteptat. Să ținem cont de faptul că e spital, are loc un act medical. Mi s-ar părea normal să renunțe de tot la aceste pretenții, a fost sprijinită de Consiliul Județean”, a spus Ștef.

Mai mult decât atât, Episcopia a solicitat sprijinul Consiliului pentru implementarea unor proiecte în perioada 2014-2020.

Managerul Spitalului Județean, Erica Venemozer, a precizat că în urma sentinței judecătorești Episcopia a fost pusă în posesie și că a solicitat înțelegere pentru plata în rate a datoriei dar s-a trezit cu conturile blocate. Acum, problema a fost preluată de către conducerea Consiliului Județean.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dragoste dincolo de moarte,in politica

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Comentarii recente