Acasă Locale Stiri Satu Mare Cooperare Româno-Franceză pentru destructurarea unui grup infracțional

Cooperare Româno-Franceză pentru destructurarea unui grup infracțional

Poliția Română și Jandarmeria Națională din Franța au efectuat simultan 24 de percheziții, pe teritoriile celor două țări, pentru destructurarea unei grupări infracționale itinerante specializate în furturi din societăți comerciale și din autocamioane, de pe teritoriul Franței. 10 membrii ai grupării au fost depistați și conduși la audieri.

La data de 13 noiembrie a.c., Poliția Română, prin Direcția de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R., și Jandarmeria Națională din Franța au declanșat o acțiune comună pentru destructurarea unei grupări de criminalitate itinerantă, din Tecuci, județul Galați, cu legături infracționale în mai multe zone din România și străinătate.

Pe teritoriile României și Franței au fost efectuate simultan 24 de percheziții domiciliare. Dintre acestea, 16 au fost efectuate pe teritoriul țării noastre de către polițiștii Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. și ai serviciilor de investigații criminale din cadrul I.P.J. Galați, I.P.J. Bacău, I.P.J. Arad și I.P.J. Satu Mare.

Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Parchetelor de pe lângă Tribunalele Galați, București, Bacău, Arad și Satu Mare, în urma mai multor luni de investigații comune coordonate în Franța de Oficiul Central de Luptă contra Delincvenței Itinerante și în România de Direcția de Investigații Criminale – I.G.P.R..

Membrii grupării sunt bănuiți de furturi din magazine cu aparatură electronică și furturi din autocamioane, de pe teritoriul Franței.

Din cercetări a reieșit că, cei în cauză ar fi supravegheat în prealabil locurile unde acționau și ar fi comis furturile prin decuparea, pe timpul nopții, a pereților din tablă, din spatele magazinelor.

Astfel, la o eventuală declanșare a alarmei, echipele de intervenție nu observau nimic în neregulă cu căile de acces obișnuite în incinta magazinului și nici lipsa produselor electronice cu valoare mare.

Bunurile sustrase ar fi fost trimise în România prin transportatori mandatați sau prin firme de transport rutier, pentru a fi valorificate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 350.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost conduse la sediile unităților de Parchet și Poliție, în vederea audierii, 13 persoane, iar, dintre membrii grupării, au fost depistate și reținute 7 persoane în Franța și 3 în România.

Urmează a fi emise de către autoritățile judiciare franceze mai multe mandate europene de arestare, Poliția Română urmând să pună în executare parte dintre acestea, pentru persoanele depistate în  România.

Activitatea de cooperare judiciară internațională între Tribunalul de Mare Instanță din Paris și Parchetele de pe lângă Tribunalele din România implicate s-a făcut prin intermediul Serviciului de Cooperare Judiciară Internațională, Relații Internaționale și Programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Colaborarea dintre autoritățile judicare române și cele franceze continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanelor cercetate, dar și pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

- Advertisment -

Cele mai populare

Când va fii gata pasarela peste Someș?!

Primarul Kereskényi Gábor a semnat contractul de proiectare și execuție a pasarelei pietonale care va lega Centrul Nou al municipiului Satu Mare...

Prinţul Harry şi Meghan Markle, dezvăluiri despre viața din spatele ecranelor

Pe 7 martie, când va fi difuzat acest interviu exploziv, familia regală britanică nu se va simţi foarte bine.

Legumele şi fructele cu concentraţie mare de pesticide

Unele fructe și legume sunt pli­ne de pesticide, despre care se știe că sunt potențial toxice. Acesta este motivul pentru care este...

Volvo va produce doar mașini full-electrice din 2030

Volvo se va alătura unor mărci precum Jaguar - Land Rover și Bentley și spune că va produce doar mașini electrice din...

Comentarii recente