Acasă Locale Stiri Satu Mare Copiii din centrele de plasament pot primi cadouri numai cu acordul DGASPC

Copiii din centrele de plasament pot primi cadouri numai cu acordul DGASPC

Oamenii de bine din municipiul și județul Satu Mare, care doresc să ofere cadouri, de Crăciun și Anul Nou, copiiilor din Centrele și Casele de tip familial, subordonate DGASPC Satu Mare și implicit Consiliului Județean Satu Mare, sunt rugați să respecte legislația în vigoare.

Conform Legii nr. 272/21.06.2009, cei care doresc să ofere cadouri cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, sunt rugați să respecte prevederile art. 27:
”(1) Copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice și a vieții sale intime, private și familiale.
(2) Este interzisă orice acțiune de natură să afecteze imaginea publică a copilului sau dreptul acestuia la viață intimă, privată și familială.
(3) Participarea copilului în vârstă de până la 14 ani la dezbateri publice în cadrul unor programe audiovizuale se poate face numai cu consimțământul scris al acestuia și al părinților sau, după caz, al altui reprezentant legal.
(4) Copiii nu pot fi folosiți sau expuși de către părinți, reprezentanți legali, alte persoane responsabile de creșterea și îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituții publice sau private, în scopul de a obține avantaje personale/instituționale sau de a influența deciziile autorităților publice.

(5) Consiliul Național al Audiovizualului monitorizează modul de derulare a programelor audiovizuale, astfel încât să se asigure protecția și garantarea dreptului copilului prevăzut la alin. (1).”

Pentru astfel de acțiuni, donatorii sunt invitați să depună o cerere în scris la secretariatul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din Satu Mare, situat pe str. Corvinilor nr.18,între orele 9.00-15.30, în zilele lucrătoare. Cererea trebuie să conțină datele de identificare a celui (grupului, instituției etc.) care urmează să dăruiască cadouri copiilor și să menționeze Centrele sau Casele de tip familial, unde doresc să întreprindă această acțiune umanitară, data și ora.

Menționăm faptul că, persoanele care vor merge să dăruiască cadouri, fără o aprobare prealabilă din partea Conducerii DGASPC Satu Mare, nu vor fi primiți de către Șefii de Centre sau Casele de tip familial,  iar în cazul în care nu vor respecta aceste precizări  vor răspunde în conformitate cu legislația în vigoare.

Pe această cale adresăm mulțumiri tuturor sătmărenilor de bine, care se gândesc la copiii instituționalizați acum în preajma Sfintelor Sărbători de iarnă. Precizăm că reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare, prin DGASPC Satu Mare, au oferit cadouri de Moș Nicolae tuturor copiilor instituționalizați.

- Advertisment -

Cele mai populare

Raed Arafat solicită creșterea capacității de ventilație

 Autorităţile din domeniul sanitar au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea...

Părinții își vor putea lua zile libere plătite

Guvernul a aprobat joi proiectul de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a...

Cîțu:Reeșalonarea datoriilor până pe 15 Decembrie

Companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării...

PS Macarie :‘E în flagrantă contradicție cu Sfânta Scriptură’

Într-o declarație care a provocat o undă de șoc în lumea creștină, papa Francisc a cerut, într-un documentar prezentat miercuri la Roma,...

Comentarii recente