Acasă sus Copiii din Tabăra de la Odoreu au fost jandarmi pentru o...

Copiii din Tabăra de la Odoreu au fost jandarmi pentru o zi

Joi,  7 iulie, jandarmii sătmăreni au  desfășurat activități preventiv informative și recreative pentru cei peste 100 de copii prezenți în tabăra de la Odoreu. Activitatea a fost organizată la invitația Pr. Meghișan Flaviu, coordonatorul taberei și se înscrie în seria activităților desfășurate în campania „Jandarmeria pe înțelesul tuturor!”

Totul a debutat cu  expunerea unor aspecte teoretice de către purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, cpt Camelia Lucuț, care le-a explicat copiilor pe înțelesul acestora misiunile Jandarmeriei,  rolul pe care îl are Jandarmeria în general și instituția Jandarmeriei Sătmărene în special, în respectarea drepturilor și libertăților cetățenești. Apoi a fost menționat aportul pe care instituția îl aduce la menținerea unei stări de ordine și siguranță, necesare bunei desfășurări a activităților cotidiene, dar și modul activ în care aceasta se implică în viața de zi cu zi a cetățenilor.

 După ce au fost prezentate tipurile de misiuni pe care Jandarmeria le îndeplinește pentru siguranța și în folosul cetățeanului, copiii  au putut asista la partea practică, unde jandarmii i-au făcut pe copii să se simtă jandarmi pentru câteva ore.

Exerciții tactice și de autoapărare prezentate au fost foarte apreciate de copii, aceștia dorindu-și să se simtă și ei pe rând atât jandarmi, cât și infractori.

Plt. maj. Petran Cristian le-a explicat copiilor cum se folosește trusa criminalistică și modul de amprentare.

Apoi copiii s-au orientat către ateliere de lucru oragnizate, unde au fost  informați asupra ținuta jandarmilor, materialelor specifice din dotare și armamentul ușor din dotarea institutiei. După ce au văzut modul de funcționare și de întrebuințare, copiii au putut să manipuleze toate materialele și armele expuse și să se fotografieze cu acestea.

Mini poligonul de tragere, organizat de  Slt. Chiuzbăian Vlad  a fost foarte apreciat de cei mari, aceștia putând să–și testeze precizia și abilitățile manipulând  armele air soft. Copiii au încheiat activitatea în jurul orei 13.00, după ce s-au fotografiat cu jandarmii, materialele și armele din  dotarea acestora sau autospeciala Jandarmeriei.

- Advertisment -

Cele mai populare

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Atac puternic la familia tradițională

Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex...

Comunicat de presă-Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Venind în întâmpinarea celor ce-și vor îndrepta pașii spre Iași pentru a participa la această sărbătoare și ținând cont și de deciziile...

Măsuri extraordinare de desfășurare a alegerilor

Votarea se desfăşoară după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi...

Comentarii recente