Acasă Economico-social Locale sm Copiii din Tabăra organizată în localitatea Poiana Codrului au primit vizita...

Copiii din Tabăra organizată în localitatea Poiana Codrului au primit vizita jandarmilor sătmăreni

Miercuri,  23 iulie  a.c., cu începere de la ora 10.00, efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare au desfășurat activități preventiv informative și exerciții demonstrative la Poiana Codrului în cadrul Taberei creștine Sfântul Ilie Prorocul, organizată de Preotul Florian Fane.

Cei 70 de copii  prezenți în tabără, proveniți din localitățile limitrofe comunei Poiana Codrului au așteptat cu sufletul la gură activitățile jandarmilor.

Pentru început, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, cpt Camelia Lucuț a explicat copiilor pe înțelesul acestora misiunile Jandarmeriei,  rolul pe care îl are Jandarmeria în general și instituția Jandarmeriei Sătmărene în special, în respectarea drepturilor și libertăților cetățenești.  Apoi a fost menționat aportul pe care instituția îl aduce la menținerea unei stări de ordine și siguranță, necesare bunei desfășurări a activităților cotidiene, dar și modul activ în care aceasta se implică în viața de zi cu zi a cetățenilor.

 După ce au fost prezentate tipurile de misiuni pe care Jandarmeria le îndeplinește pentru siguranța și în folosul cetățeanului, copiii  au putut asista la partea practică, în care au fost prezentate o suită de exerciții tactice și de autoapărare sub comanda slt. Chizbăian Vlad.

Apoi au fost organizate  ateliere de lucru, unde au fost expuse ținuta jandarmilor, materiale specifice din dotare și armamentul ușor din dotarea institutiei, copiii putând să le manipuleze și să se fotografieze cu acestea.

Un alt punct de atracție  pentru copii a fost  trusa criminalistică,  aceștia  putând să-și ia amprentele.

Mini poligonul de tragere, organizat de jandarmi a fost foarte apreciat de cei mari, aceștia putând să–și testeze precizia și abilitățile manipulând  armele air soft.

Activitatea a fost foarte apreciată de copii și de  organizatorii taberei.

- Advertisment -

Cele mai populare

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Atac puternic la familia tradițională

Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex...

Comunicat de presă-Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Venind în întâmpinarea celor ce-și vor îndrepta pașii spre Iași pentru a participa la această sărbătoare și ținând cont și de deciziile...

Măsuri extraordinare de desfășurare a alegerilor

Votarea se desfăşoară după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi...

Comentarii recente