Acasă Locale Stiri Satu Mare Corina Crețu ar urma să fie comisar european pentru ajutor umanitar

Corina Crețu ar urma să fie comisar european pentru ajutor umanitar

Corina Crețu ar urma să devină comisar european pentru ajutor umanitar, în echipa condusă de Jean Claude Juncker, conform Euractiv.

Conform sursei citate, România, care a făcut lobby pentru menținerea portofoliului agriculturii, este posibil să obțină postul de comisar european pentru ajutor umanitar pentru Corina Crețu.

În lista publicată de Euractiv, din partea României sunt trecute cu semnul întrebării ambele propuneri pentru postul de comisar, Dacian Cioloș și Corina Crețu.

Premierul Victor Ponta declara, miercuri, că, în urma unor negocieri lungi și complicate a obținut pentru România portofoliul Dezvoltării regionale, ”cel mai important portofoliu din CE” pentru țara noastră.

”În urma unor negocieri extrem de lungi și extrem de complicate, în condițiile în care România nu putea să păstreze agricultura, pentru că nicio țară nu-și va păstra portofoliul avut anterior, eu am obținut pentru România, nu pentru Guvernul României, nu pentru un român, am obținut pentru România cel mai important portofoliu din CE pentru noi – sigur, alte țări au alte opțiuni – dar Dezvoltarea regională înseamnă toate fondurile, programele de coeziune și structurale în perioada 2014-2019”, a spus Ponta.

Președintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a decis ca din cei doi candidați ai României pentru un post de comisar să aibă discuții doar cu europarlamentarul PSD Corina Crețu, chiar dacă prima opțiune a Bucureștiului a fost pentru Dacian Cioloș, potrivit unui surse europene.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația sexuală atacată de Klaus Iohanis la CCR ,promovată de deputați

Legea prin care "educația sexuală” în școli este înlocuită cu "educație sanitară” este constituțională, a decis joi Curtea Constituțională, care a respins...

Taxe care pot fii achitate online din Septembrie

Începând de joi, 24 septembrie, plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, a anunțat...

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Comentarii recente