vineri, aprilie 12, 2024
AcasăSportLocalCornel Ene a semnat cu Kisvarda

Cornel Ene a semnat cu Kisvarda

Fundașul sătmărean, Cornel Ene (foto mijloc), a semnat în săptămâna ce a trecut un contract valabil pe 2 ani cu echipa de primă ligă din Ungaria, FC Kisvarda. Fondată în anul 1911, Kisvarda a încheiat sezonul trecut din liga a II-a maghiara pe locul secund și au obținut promovarea pentru noul sezon. Pe 21 iulie au debut în noul sezon cu o înfrângere pe terenul campionilor de la Videoton cu scorul de 4 la 0.

Întrebat cum a fost primit la noul club, acesta ne-a declarant că totul este foarte bine:  “Colegii m-au primit foarte bine, sunt jucători profesionști, care probabil știu și ei cum e să ajungi în alt vestiar, în altă țară și încearcă să mă ajute să mă acomodez cât mai repede în acest nou colectiv. Antrenorul de acum este interimar, înlocuindu-l pe cel precedent datorită celor două înfrângeri din primele două etape. Însă acesta mi-a transmis că se bucură pentru că au reușit să semneze cu mine și mă consideră un om de bază în angrenajul echipei.”

 

L-am mai întrebat pe Ene și de condițiile din Ungaria, acesta a spus că nu există termen de comparație, și că ungurii sunt cu mult în fața noastră: „Din păcate nu există termen de comparație cu este la noi în țară, chiar mi-aș dorii că toții oamenii din România implicați în acest fenomen să facă un tur al bazelor sportive din Ungaria, ca să vadă cum și cât de mult s-au dezvoltat aceștia, și cât de în spate am rămas noi, iar după aceeia să își pună niște semne de întrebare. Nu vreau să fiu înțeles greșit și lumea să spună că m-am apucat să vorbesc de infrastructura maghiarilor, doar după ce am văzut ce este aici, în Kisvarda, un orășel micuț, dar eu am văzut demult ce este în Ungaria, cât de mult s-au dezvoltat, fiindcă în 2014 am fost în cantoamentul din vară la o bază sportiva de aici, unde am găsit niște condiții excelente .”

 

Ene speră ca odată ce a ajuns la Kisvarda să aibă ocazia să își relanseze cariera, “Consider că ajungând aici, am o șansă să îmi relansez cariera, pentru că din păcate în România, din cauza unor “factori decizionali”, să zic așa, ce nu țin neaparat de cât de bine te pregătești, de cât de bine joci sau de cât de performant din punct de vedere sportive ești tu, am simțit că sunt marginalizat și nu am avut cum să accept acest lucru, fiindcă eu tot timpul mi-am respectat meseria. Nu cred ca în viitorul apropiat voi putea să atrag ochii selecționerului României, cred că am o șansă doar dacă voi avea continuitate și constanță în joc. Dar niciodată să nu spui niciodată”.

 

Ultima dată, sătmăreanul a jucat în Liga I, la fosta Juventus București, actuali Daco-Getica, aceștia au fost obligați de Juventus Torino să își schimbe denumirea. Acesta a mai jucat pentru CFR Cluj, UTA Arad, Olimpia Satu Mare, Pandurii Tg. Jiu și ASA Târgu Mureș.

 

 

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente