29.8 C
New York City
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăLocaleCoronavirus. Între unitate și dezbinare  

Coronavirus. Între unitate și dezbinare  

Un cercetător chinez de la Facultate de Știinte Medicale din Zanjan dezvăluie tristul adevăr despre Coronavirus. Acum acesta riscă închisoare pentru știrea postată. Iată adevărul relatat de acesta în câteva rânduri: “Buna, sunt Jiao Shenme Minzi din China cercetător al Facultății de Știinte Medicale. Virusul Corona ajunge în orice țară mai devreme sau mai târziu, nu există nici o îndoială că multe țări nu au kituri sau echipamente de diagnosticare. Vă rugăm să utilizați cât mai multă Vitamina C naturală pentru a consolida sistemul imunitar. Nu vă panicați este un simplu virus de care puteți scăpa. Din păcate acesta nu conține în prezent vaccinuri și tratamente specifice din cauza mutației genetice care au făcut-o periculoasa. Profesorul Chen Harin CEO al spitalului Militar din Beijin a declarat: – feliile de lămâie într-o cană de apă fierbinte vă pot salva viața. Lămâia fierbinte poate ucide proliferarea acestui virus în corpurile noastre. Turnați apă fierbinte peste lămâie, transformând-o astfel în apă alcalina. Tratamentul cu acest extract distruge virusul și poate vindeca de această gripă.“

Într-un alt context, dar pe marginea aceluiași subiect managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel declară pe 27.02.2020 următoarele: “Ținând cont că vorbim de un context epidemiologic nou este normal să urmărim contacții și să verificăm dacă nu cumva mai sunt și alte persoane care sunt infectate, purtătoare și care ar putea să transmită virusul mai departe. Este o procedură simplă. Nu este nimic nou sub soare. Acest virus este de 10 ori mai slab decât virusul gripal. Însă, ținând cont că avem un germene nou care nu a mai fost în circulație până acum, toată lumea este alertată și e normal să fie așa.”

Infectarea cu virusul Corona nu înseamnă automat moarte și nu este mai grav decât o răceală sau o infecție virală. De aici putem concluziona faptul că nu trebuie să ne panicăm și să intrăm în diverse clișee de actualitate, cum ar fii goana disperată după cumpărături în mod excesiv și nejustificat. Trebuie să fim echilibrați, prudenți și totodată cu spirit civic vizavi de măsurile impuse de autorități și Ministerul Sănătății. Igiena corporală, a mâinilor, vigilența în ceea ce privește contactul cu persoanele care prezintă semne de răceală, utilizarea unor măști de protecție respiratorie dacă sunteți suspect de gripă/răceală, sunați la 112 sau dacă ați fost în una din zonele afectate sau ați intrat în contact cu cineva infestat cu acest virus. De asemenea, vă rugăm să anunțați unităților administrativ teritoriale dacă cunoașteți sau aveți la cunoștință, despre cazuri care nu s-au raportat și au fost în zonele afectate de virusul Corona.

Sfaturile noastre sunt simple și de bun simț, am putea spune, deoarece prevenția, igiena, spiritul civic ar trebuii să fie imperative pentru fiecare cetățean în orice răceală, viroza.

Doresc să mai  supun atenției cititorilor noștrii un subiect controversa, dintotdeauna, de după revoluție încoace. Plecările în masa a concetățenilor noștrii din patria țară, România. Este un subiect sensibil pentru fiecare în felul său, pentru angajatori vizavi de forța de munca, pentru mine față de verișorii mei, pentru tine, poate față de părinții tăi, pentru spitale, laboratoare, lipsa de specialiști, cu toții am suferit pe marginea acestui subiect într-un fel sau altul.

Pe scena politica am văzut debutând de-a lungul anilor tot soiul de personaje, mai ceva ca în operele lui Caragiale, atât de actuale și astăzi, care au fost preocupate cum să își lanseze diverse programe de guvernare și să își asigure o longevitate în funcție cât mai mare, ignorând necesitățile poporului și lăsând problema migrației în seama lui Dumnezeu, probabil, după felul dezgustător cum au tratat acest subiect.

Într-adevăr, în ultimii trei-patru ani, de când a început să se pună problema că nu vor mai fii destui oameni, care să le asigure pensiile speciale și deplasările cu avioanele private în destinații neoficiale sau oficiale în acte dar nu și practic, au început să adopte diverse măsuri “de urgență” pentru ai aduce înapoi pe cei care trebuiau să le asigure un venit constant până la a “treia pensie”. Drept urmare, angajatorii din mediul privat și nu numai, s-au confruntat cu o adevărată criză de personal și fluctuații, dat fiind faptul că oferta este diversificată și nevoia mare din cealaltă parte, ne-am trezit cu atâția incompetenți sau leneși, care au umplut statul de plata și ne-au mâncat nervii, cu pretențiile venite de la tovarășii/cunoștințele de peste graniță.

Educația …mama ei! Cât de trist este să vezi atâția tineri lipsiți de zel și cei șapte ani de acasă, dat fiind faptul că părinții sau bunicii care trebuiau să le fie alături, au fost nevoiți să plece din țară, să le asigure lor un trai mai bun, am ajuns să fim un popor ușor de manipulat și prostit.

Ironică mai este situația în care am ajuns, dar până la urmă virusul Corona ar trebui să aibă o coroană, dat fiind faptul că doar în vremea monarhiei ne-am mai bucurat de așa unitate și români dornici să rămână în țară sau să revină.

Mi-aș dori ca odată trecută febra aceasta, cei care s-au întors acasă să rămână aici, cei care sunt izolați în alte țări să revină în patria mama, România, cei care sunt izolați sau bolnavi, le dorim însănătoșire și sperăm să îi revedem cu bine pe toți.

 

Copilul din mine vă transmite acest mesaj:

 

-Ne este dor de voi și tare mi-ar plăcea să vă revăd și să aud că vorbiți cu mândrie de țara noastră. Aici suntem atâția frați și surori care vă așteptăm și ne dorim să lucrăm împreună pentru noi, nu pentru străinii altor țări, în locul unde ne-am născut și poate nu e cum am visat dar cel puțin suntem respectați și iubiți. Nu vreau să vă mai văd printre străini, umiliți și triști, pentru o mașină mai luxoasa sau o casa cu etaj, noi am fost fericiți muncind pe câmp, în case mici dar adunați toți la aceeași masa, amintește-ți! Noi avem demnitate și ne-am născut cu ea, mereu am răzbit împreuna, nu renunța la ea! Nu te dezrădăcina și nu-ți uita credința și poporul. Eu te aștept, să jucăm șotron și să îmi povestești cum mai este sufletul tău.

“Făcând haz de necaz, ce nu au reușit autoritățile naționale române, a reușit virusul COVID 19 și anume să îi determine pe români să se întoarcă în țara lor. Îmi place să cred că toate eforturile care se depun acum din partea statului român prin reprezentanții săi, să îi convingă atât pe românii din țara dar și pe românii care sunt peste hotare, că e bine să rămână și să trăiască aici în țara noastră. Aceste eforturi, astăzi se canalizează în scopul limitării extinderii influenței acestui virus, eforturi care se regăsesc încă de la intrarea în țară, acțiunile autorităților fiind înspre binele cetățenilor atât din țară cât și a celor care sosesc.

 

„Stabilirea de către personalul de specialitate medical a persoanelor care este necesar a intra în autoizolare la domiciliu sau chiar carantină în locuri amenajate sunt măsuri extrem de importante și vin în ajutorul fiecăruia. Cel mai periculos în această bătălie este de a nu respecta indicațiile, sfaturile, sau, a avea o atitudine chiar iresponsabilă vizavi de aceste indicații.Pe de altă parte, trebuie să privim cu calm și încredere, condiții necesare pentru îndepărtarea acestui virus. Sunt sfaturi de bun simț cum ar fii: evitarea aglomerațiilor, mai ales în cazul persoanelor în vârstă, cu afecțiuni sau a persoanelor cu imunitate scăzută. Statul Român prin acțiunile reprezentanților săi, demonstrează ca a reacționat profesionist și ca urmare, populația României, românii pot privi cu multă încredere depășirea acestei crize” a declarat Prefectul orașului, Radu Bud într-un interviu pentru publicația Jurnalul de Satu Mare.

– CJ. A.L.B –

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente