duminică, iulie 21, 2024
AcasăCosul cu vipereCos cu vipere - isteria doboara pandemia!

Cos cu vipere – isteria doboara pandemia!

Oriunde apare o criză răsar şi speculanţii care profită de ea! De data aceasta, penuria de hârtie igienică i-a îmbogăţit peste noapte pe pieţarii din Satmar. Aceştia au început să-şi vândă rezervele de coceni, dar nu oricum, ci la preţuri exorbitante: 10 sau chiar 15 lei bucata. „10 lei pentru un cocean mi se pare cam mult, dar când ai nevoie, ai nevoie! Hârtie igienică nu mai avem, ziare nu mai apar, la cine să apelăm şi noi?”, se întreabă Gliguța, pensionar cu ștate vechi.

„Mare noroc am avut cu iarna asta blândă, că altfel cocenii ăştia erau băgaţi de mult în sobă. Aşa, îi vindem la Piata de vechituri, pe sub mana, cand nu-s atenti Localii, facem şi noi un ciubuc, amu ca nu-i multa lume in piaț. Da’ nu putem să-i dăm mai ieftin, că-s puţini, ne mai trebuie şi nouă… Mă înţelegi, mămică”, spune Maria, ţărancă din Decebal. „Plus că uite ce moi sunt. Zewa, nu glumă. Pune mâna! Ăştia sunt 10 lei bucata, sau trei la 20 de lei.” Experţii ne sfătuiesc să nu cumpărăm decât strictul necesar de coceni, pentru că preţul acestora va scădea foarte mult în aprilie, odată cu apariţia frunzelor de brusture, zîce si TNR.

Mai in gluma mai in serios, isteria doboara pandemia… de cateva zile, sute de satmareni s-au aprovizionat de parca ar veni sfarsitul lumii. Rorul esential îl are si presa care pentru mai mult trafic se joaca cu cuvintele si de multe ori le pune in alt context. Este clar ca si autoritatile sunt aproape praf sa nu spunem pulbere, iau masuri de igiena mai mult de ochii lumii. Facem, dregem, rezolvam, ca doar se contorizeaza la capitalul de imagine… Acest virus a pus stapanire pe psihicul satmareanului. Din pacate este doar inceputul, China s-a luptat 3 luni, pana a reusit sa stopeze, unde suntem noi de China? Din pacate… înca mai sunt persoane care nu cred in acest virus si patrunsi de pocainta lor, asteapta venirea Celui de Sus sa ne invete igiena care in mare parte ne fereste de necaz. Doamne ajuta ca prosti sunt destui!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente