Acasă Cosul cu vipere Coș cu VIPere - „Colecționar german” – trag țepe

Coș cu VIPere – „Colecționar german” – trag țepe

Au reapărut o mulţime de anunţuri privind achiziţionarea unor maşini de cusut la preţuri enorme, cuprinse între 61.000 – 69.000 euro. Aveţi grijă, căci este vorba despre o escrocherie, iar dacă cădeţi în plasa escrocilor, riscaţi să pierdeţi foarte mulţi bani. După o reclamă agresivă prin tot orașul, pe toți stâlpii, cutiile de gaz și indicatoarele rutiere ( Poliția Locală nu vede, nu aude).
Problema este că mulți sătmăreni sunt naivi, și pică în plasa excrocilor.
Metoda funcționează astfel: Pe afiș așa zisul colecționar german scrie că va oferi între 60.000 și 70.000 de euro pentru mașini de cusut, mărci germane vechi. În momentul în care cei interesați să vândă îl contactează, acesta spune că va oferi banii doar dacă mașină este fabricată în 1894 și dacă are document de autenticitate. Cum în cele mai multe cazuri acest act lipsește, așa zisul colecționar îl pune în legătură cu un alt individ care pentru sumă de 8.500 de euro îi oferă actul de autenticitate. Problemă este că după ce vânzătorul obține acel act și fericit vrea să îl întâlnească pe colecționar, acesta nu mai răspunde la telefon.
O altă șmecherie este, ”serii apropiate”, “Persoana care sună la numărul de telefon din anunț este rugată să comunice seria mașinii de cusut. După aceea, i se spune că, într-adevăr, deține o mașină de cusut originală, însă ”colecționarul” vrea să cumpere numai câte două, cu seriile apropiate.
Când cel care vrea să-și vândă mașina de cusut veche cu 50.000 de euro spune că nu are nici cea mai mică idee unde poate găsi alta cu serie apropiată, persoana de la capătul firului îi va spune că, din fericire, chiar știe o persoană care deține mașina dorită”. Vânzătorul este înștiințat, în cele mai multe cazuri, că persoana care vinde „perechea“ mașinii de cusut este în vârstă sau cu dizabilități, nu poate pleca de acasă și vinde mașina la un preț „modic“, între 1.000 și 1.500 de euro.
Persoanele care cad în această capcană cumpără mașina de cusut, după care sună ”colecționarul german”, însă la acel număr de telefon nu mai răspunde nimeni. Astfel, banii intră în buzunarele escrocilor, care nu fac altceva decât să vândă o vechitură cu un preț cuprins între 1.000 și 1.500 de euro”
Polițiștii doar atât pot face să le recomande tuturor să fie extrem de precauți pentru că banii pierduți astfel rareori sunt recuperați.
De prins pe excroci, nimeni nu-i poate prinde pentru că ei nici nu se fac văzuți la față, toată „afecerea” se întâmplă doar la telefon.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente