miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăCosul cu vipereCoș cu VIPere - De la lampă la saltele

Coș cu VIPere – De la lampă la saltele

cos vipere

Scriam mai demult cum înșelătoriile care au loc în Satu Mare, gen “cumperi pastilele astea și vei trăi 100 de ani, bei licoarea asta și te vei simți ca la 20 de ani “ erau foarte multe și așa bine îmbrăcate în straie, încât alunecau ca știuca prin apă și organele abilitate nici nu se deranjau să scormonească puțin în detalii.

Sărăcia pensionarilor a atins cote destul de alarmante, iar în loc să fie ajutați, unii șarlatani le iau și pensia prin diferite metode ”legale”. O ”FIRMĂ” din Satu Mare cu rădăcinii prin Ungaria, eva-cuată de pe strada Petofi, venea atunci ”în ajutorul pensionarilor”. Teoretic…

Teoretic totul pare curat și frumos, consilierii de la aceea firma de pe aleea Coposu, racolau diferite persoane, sub pretextul ”ați câștigat trei ședințe cu lampa UV”, lampă care, te tratează de orice boală. Beculețul în sine o fii având el câteva efecte benefice buzunarului proprietarului, dar în nici un caz nu tratează, osteoporoză și alte boli! Mulți pensionari amărâți de bună credință vin, dacă e gratis…

După ce lampa minune ”tratează” toate bolile, un alt consilier se oferă să o vândă bietului om! Defapt asta este și afacerea! Doar 800 de euro costă aceea lampă minune și în câteva minute, printr-o bancă, din apropiere e ca și cumpărată. Bieții bătrâni își dau seama abea după câteva luni, când din pensia lor de 300-400 sute lei, că au fost păcăliți.

Dacă afecerea cu lampa a dat de bănuit într-un final, băieții s-au reprofilat pe saltele magnetice. Aceași Mărie, cu altă pălărie.

Chestia asta funcționează în felul următor: Oamenii primesc prin poștă acasă un talon cum că ar avea o reducere de 500 de lei la niște analize făcute la așa zisul laborator. Omenii se prezintă acolo, sunt consultați și bineînțeles li se descoperă niște boli crâncene, pe care dacă nu le tratează cu produsele lor, vor muri în cel mai scurt timp.

Cel mai popular produs pe care vor să-l vândă, este o saltea cică magnetică care te scapă de orice boală numai că acsta costă undeva la 1500 de euro. Nu este nici o problemă, că baieții sunt așa de bine înfipți încât au prin bănci câte un angajat care rezolvă creditul în cel mai scurt timp.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente