Acasă Cosul cu vipere Coș cu VIPere - În Turulung ca-n Texas

Coș cu VIPere – În Turulung ca-n Texas

În luna decembrie 2018 am scris un material despre faptul că  în localitatea Turulung din județul Satu Mare,  aproape toate străzile sunt inscripționate doar în limba maghiară. Localnicii au spus că vina este exclusiv a Primăriei și că ei au amplasat tăblițele în urmă cu câțiva ani.

Am încercat să îi cer elegant domnului primar, Gyakon Gheorghe să rezolve acestă incâlcare a legii, dar el nu a vrut. Am publicat materialul după care individul a început să mă amenințe telefonic, mi s-a spus că ce treabă am eu cu situația din Turulung, că sunt sovin, că am ceva cu maghiarii.  După mai multe schimburi de replici cu acest edil ( care crede că locuiește în Ungaria, de mult apusă), mi-a promis că până în luna februarie rezolvă problema. Credeți că a rezolvat-o? Nu!

Am încercat din nou să dau de dânsul, atât pe telefonul Primăriei cât și pe cel privat, dar în zadar. Nu vrea să îmi răspundă, la birou tot de negăsit.
Secretara când a avuzit că eu il caut, mi-a închis telefonul în nas. Viceprimarul ( răstindu-se la mine) a încercat să îmi explice ca nu toate denumirile străzilor sunt în limba maghiară. Oare trebuiau ca toate să fie? Îmi cer scuze dacă întreb !

Oare este normal ca într-o țară europeană, asemenea indivizi să fie reprezentanții unei comunități? Să facă ce vor ei? Să se comporte cu un jurnalist, de parcă ar fi un terorist?

Și mai uluitor este că acest lucru este permis de către autoritățile sătmărene. Nimeni nu s-a autosesizat, cu toate că articolul a apărut în variant on-line și tipărită. Prefecutra, Poliția… liniște….

Domnule primar, să știți că dacă nu ați vrut să rezolvați acestă ilegalitate cu frumosul, o veți face forțat. În cel mai scurt timp veți afla modalitățile prin care veți fi obligat să respectați legea, degeaba v-ați ascuns ca un laș.

P.S. Aici, este România fie că vă place, fie că nu !!!

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente