Acasă Cosul cu vipere Coș cu VIPere - La cârciumă da, la școală ba

Coș cu VIPere – La cârciumă da, la școală ba

Elevii sătmăreni preferă barurile și cârciumile dis de dimineță, școala fiind pusă pe locul doi. Polițiștii le-au cam venit de hac chiulangiilor.
Polițiști de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii absenteismului școlar. Astfel, pe parcursul a două zile, polițiștii au făcut verificări în 58 de unități de alimentație publică din județ, iar în urma activităților desfășurate au fost depistați 106 de elevi care absentau nemotivat de la ore, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 61/1991.
În consecință s-au luat măsuri pentru înștiințarea unităților de învățământ de unde provin elevii, aceştia fiind avertizați în privința măsurilor contravenționale care ar putea fi aplicate părinților sau tutorilor, totodată fiind îndrumați spre școlile pe care le frecventează. Nu-s multe de comentat…elevii par mai mulți la cafea decât la ore…Școala a început de mai bine de o lună, dar pentru unii încă e vacanță…Vacanța de toamnă…Doar că, la drept vorbind ce să le ceri copiilor să stea la ore când cei mari permit ca peste drum de școală să amplasezi ditamai cafe-baru…Și nu e doar un caz în Sătmar!
Problema este că, nici păriții nici profesorii și nici polițiștii nu prea îi pot opri pe acești chiulangi, dacă barurile sunt aproape în curțile școlilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente