Acasă Cosul cu vipere Cos cu vipere: Vaccinul gripal nu mai e pe stoc la niciun...

Cos cu vipere: Vaccinul gripal nu mai e pe stoc la niciun producător, nu se facura multe prune!

În plin sezon rece, vaccinul gripal nu mai e pe stoc la niciun producător, avertizează surse din Ministerul Sănătăţii. Potrivit acestora, anul care tocmai s-a încheiat a fost unul extrem de prost pentru prune, mai ales în judeţe cheie precum Bihorul, Satmarul sau Sălajul, de unde provine 70% din vaccinul ţării.

Nici alte zone ale ţării n-au fost ocolite de ghinion. „Din livada asta scoteam de obicei vreo şapte vedre de vaccin pe la 40 de grade, adică mai bine de 100 de litri. Anul ăsta abia dacă mi-a ieşit de câteva injecţii!”, se plânge Gliguta Cobză, şeful unei mici companii farmaceutice din Certeze.

Pentru a asigura sănătatea populaţiei în următoarele luni, Guvernul ia în calcul să importe cantităţi importante de vaccin de prună şi tescovină din ţările învecinate.

„Bulgaria şi Serbia au avut producţii bune de fructe, să vedem însă dacă vaccinul lor are acelaşi efect protector. Vorbim poimâine, dă-vă-n…”, a declarat nea Costel, degustător pentru Agenţia Naţională a Medicamentului.

Un paharel de pruna cu tiper dela fain negru, cica este tratament curat pentru gripa! Chinezii daca aveau leacul nostru, singeau focarul in doua zile!

Mitrut: ”Decât simplu muncitor în fabrica altora mai bine director de marketing la propriul cazan de ţuică.”

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente