Coș cu VIPere: Marcaje care marchează în buget!

Publicat la data de5 mai 2019 » 1254 Views» De- JurnalulSM » Cosul cu vipere

cosvipere

Semnele rutiere și marcajele de pe carosabil a devenit în ultima perioadă unele dintre cele mai ”subtile” lucruri, adică este aproape imposibil să le vezi. Semnele stau ascunse printre crengile copacilor sau după diverse obiecte, iar marcajele de pe carosabil sunt șterse sau pline de jeg (pentru că firma de curățenie din urbea noastră, spală drumul doar când afară plouă).

Nu puține sunt acele semne de circulație care sunt mascate aproape total de frunzișul copacilor crescuți în apropiere. Multe dintre acestea, precum „Cedează trecerea” sau „Stop” dar și cele care presemnalizează trecerile pentru pietoni, sunt foarte importante pentru că stabilesc ordinea de trecere.

Iar atunci când nu sunt văzute deloc sau la timp pot determina producerea unor accidente de circulație. Și nu puține au fost cazurile de accidente de circulație, unele soldate cu răniți, tocmai din cauza faptului că aceste semne nu au putut fi văzute din cauza frunzelor. Nu ar strica faptul ca autoritățile care se ocupă cu amplasarea acestora, să ia o decizie cât mai repede posibil pentru a nu se întâmpla vreo nenorocire.

Cu marcajele este altă poveste, iar polițiștii profită de asta și aplică diverse sancținuni. Recent un șofer a rămas fără permis pentru că a depășit linia continuă, care nu se zărea pe asfalt deloc, degeaba a încercat omul să le explice organelor, că aceștia l-au sancționat pe bietul om. La fel, mulți au primit amenzi pentru parcare în stație de autobuz, adică peste linia ce marca stația de autobuz dar care era invizibilă de la mizeria de pe drum.

Sperăm că nu este necesar să se întâmple vreo nenorocire până ca cineva să ia măsuri pentru ca semnele să fie vizibile.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.