Coș cu VIPere – Satele fără trotuare

Publicat la data de14 ianuarie 2019 » 325 Views» De- JurnalulSM » Cosul cu vipere

Numărul tot mai mare al victimelor accidentelor de circulaţie, are de multe ori şi o cauză strict edilitară.
Aşa zisele şosele europene care brăzdează satele noastre chiar prin inima lor, reprezintă adevărate pericole pentru locuitori.
Foarte mulţi oameni au fost pur şi simplu spulberaţi pe şosele, uneori exclusiv din vina lor, alteori din cea a şoferilor dar indiferent de culpă, sfârşitul acestor evenimente a fost – în general – unul tragic.
Sate cu lipsă de trotuare sunt multe în județul nostru printre care Agriș, Ciuperceni, Botiz, Jojib și lista continuă. Cel mai trist este faptul că aceste sate sunt străbătute de drumuri foarte importante și aglomerate.
Primăriile fac tot felul de proiecte iar edilii locali se laudă cu asta peste tot dar uite că o problemă vitală – acesta este cuvântul fără exagerare – nu este rezolvată şi ne întrebăm oare ce fel de edili surdo-muţi şi aproape orbi bântuie prin zonă?
În acest caz, credem că organele abilitate, sună foarte frumos, nu-i aşa?, ar trebui să ia o poziţie mai fermă şi să oblige autorităţile locale să construiască în mod obligatoriu trotuare, pe ambele părţi ale şoselelor.
Ar trebui să existe o legislaţie drastică în acest sens pentru că altfel, dacă lăsăm totul la (ne)priceprea şi indolenţa unor primari, lucrurile vor sta pe loc, în vreme ce numărul accidentelor de circulaţie va creşte nestingherit, fără ca acest lucru să deranjeze pe cineva.
Vorbim despre circulaţie preventivă, despre limite de viteză, siguranţă în trafic şi alte caraghioslâcuri şi nimeni nu vede de fapt, că buba cea mai mare stă într-un simplu trotuar, care nici măcar nu costă cine ştie cât.
Ca să nu mai vorbim despre trecerile de pietoni de prin prin sate, acestea lipsesc aproape cu desăvârşire, aşa că a ajuns un soi de sport extrem să locuieşti într-o localitate prin care trece o şosea naţională!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.