Cos cu vipere: Vaccinul gripal nu mai e pe stoc la niciun producător, nu se facura multe prune!

Publicat la data de2 februarie 2020 » 115 Views» De: JSM - redactia » Cosul cu vipere

În plin sezon rece, vaccinul gripal nu mai e pe stoc la niciun producător, avertizează surse din Ministerul Sănătăţii. Potrivit acestora, anul care tocmai s-a încheiat a fost unul extrem de prost pentru prune, mai ales în judeţe cheie precum Bihorul, Satmarul sau Sălajul, de unde provine 70% din vaccinul ţării.

Nici alte zone ale ţării n-au fost ocolite de ghinion. “Din livada asta scoteam de obicei vreo şapte vedre de vaccin pe la 40 de grade, adică mai bine de 100 de litri. Anul ăsta abia dacă mi-a ieşit de câteva injecţii!”, se plânge Gliguta Cobză, şeful unei mici companii farmaceutice din Certeze.

Pentru a asigura sănătatea populaţiei în următoarele luni, Guvernul ia în calcul să importe cantităţi importante de vaccin de prună şi tescovină din ţările învecinate.

“Bulgaria şi Serbia au avut producţii bune de fructe, să vedem însă dacă vaccinul lor are acelaşi efect protector. Vorbim poimâine, dă-vă-n…”, a declarat nea Costel, degustător pentru Agenţia Naţională a Medicamentului.

Un paharel de pruna cu tiper dela fain negru, cica este tratament curat pentru gripa! Chinezii daca aveau leacul nostru, singeau focarul in doua zile!

Mitrut: ”Decât simplu muncitor în fabrica altora mai bine director de marketing la propriul cazan de ţuică.”

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.